LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-15-2009, 02:56 PM   #1
Existence.
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Black screen while installing on Ubuntu/Mint with ATI Radeon HD4670


Hey everyone,

I used to use Linux all the time, but switched to Windows to try 7. Now that I'm done with experimenting, I want to try Linux Mint. (I used to use Ubuntu.)

Since my last Ubuntu install, I've upgraded my video card from a Geforce 8600 GTS to a Radeon HD 4670. When I try to install the 64 bit version of Mint 6 or Ubuntu 8.10, it loads fine through the menu, until after the progress bar stops. Then, my two monitors pretty much shut off, one saying "VGA MODE NOT SUPPORTED." I can hear the log in sound. However, I can go into console by using CTRL + ALT + F1. My xorg.conf file says the driver is vesa, but the screens still wont turn on.

Also, the exact same thing happens when I try to install Ubuntu 8.10 64 bit.

Any help is appreciated.
Thanks.
 
Old 02-17-2009, 12:34 AM   #2
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
You may need to edit the /etc/X11/xorg.conf to include a supported mode-line. Possibly you are trying to use the monitor with a bad combination of resolution and color-depth. (Or X is just confused.)

Your card is supported though - so probably you just want to use the terminal to install the proprietary drivers. Or - maybe edit X to some dinky resolution - then use the gui to do that.
 
Old 02-17-2009, 09:53 AM   #3
IndyGunFreak
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Indpls
Distribution: Desktop- Debian Lenny, Laptops- Ubuntu 8.10, Debian Lenny UMPC- Ubuntu 8.10
Posts: 1,297

Rep: Reputation: 55
Or since you were Linux only, you should have known to just stick w/ what works... Nvidia.

IGF
 
Old 02-17-2009, 10:15 AM   #4
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
Hey Indy - do you have information that the card OP has does not work? AFAIK: it's Ubuntu/Debian insistence on supplying empty xorg.conf and no more configuration tool which is not working.

Note: nVidia does not have free-software drivers for 3D-acceleration. Only use non-free software where you must.
 
  


Reply

Tags
black, install, radeon, screen, xorg


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black screen when trying to install ATI drivers on Radeon x1600 vangelis Linux - Hardware 6 03-25-2008 01:18 AM
Black Screen of Death after installing ATI Proprietary Drivers w/ a Radeon X1300 gordo1701e Linux - Hardware 12 05-19-2007 08:25 PM
Radeon 9200se w/ATI drivers - black screen! MarasW Linux - Hardware 7 05-17-2004 12:49 PM
Suse 9 Pro and ATI Radeon 8500 all in wonder - black screen Magus255 Linux - Hardware 0 12-18-2003 08:41 PM
ATI Radeon 7500 (PCI) - Black Screen after reboot? hawes Linux - Hardware 1 12-18-2003 03:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration