LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-17-2007, 12:15 AM   #1
GNewbie
Member
 
Registered: Sep 2005
Distribution: (U/K/X)buntu 6.1 (newer box) / D*mn Small Linux (older box)
Posts: 269

Rep: Reputation: 31
Back Panel - No Sound, Headphones - Sound


hi all,

i'm able to get sound through the headphone jack (with a set of headphones, of course), but i get no sound out of the mobo's back panel sound jack.

os: u6.10 - edgy eft
mobo: asus a8s-x
chipset: SI7012
module: snd-intel8x0
alsa mixer - everything is maxed

i'm at a loss when it comes to troubleshooting this problem.

any guidance would be appreciated.

tia...
 
Old 03-17-2007, 02:24 AM   #2
GNewbie
Member
 
Registered: Sep 2005
Distribution: (U/K/X)buntu 6.1 (newer box) / D*mn Small Linux (older box)
Posts: 269

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Each User = Different Window Manager

edit - delete content.

Last edited by GNewbie; 03-17-2007 at 02:25 AM.
 
Old 03-19-2007, 11:15 PM   #3
GNewbie
Member
 
Registered: Sep 2005
Distribution: (U/K/X)buntu 6.1 (newer box) / D*mn Small Linux (older box)
Posts: 269

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally Posted by GNewbie
hi all,

i'm able to get sound through the headphone jack (with a set of headphones, of course), but i get no sound out of the mobo's back panel sound jack.

os: u6.10 - edgy eft
mobo: asus a8s-x
chipset: SI7012
module: snd-intel8x0
alsa mixer - everything is maxed

i'm at a loss when it comes to troubleshooting this problem.

any guidance would be appreciated.

tia...
since ubuntu recognizes my sound card, as evidenced by my headphones playing, what method of troubleshooting can i follow to try and nail down this problem?

is there a setting that will shut off mobo sound, but not headphone sound? i checked the bios and sound is on. i turned everything up in alsamixer, but i still didn't get sound. i'm not sure if the settings were actually saved when i hit escape to leave the alsamixer.

is there a mobo jumper setting that has to do with sound? is there a way to test the mobo for sound? i can hear the internal beeps at start up.

any help or guidance is appreciated.

tia...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound from headphones:( in 6.10 sagar.1986 Ubuntu 6 02-18-2007 07:27 PM
Sound from speakers not from headphones crimsontide Linux - Hardware 2 12-21-2006 08:55 AM
problem with headphones sound cofee Linux - Hardware 1 12-03-2006 04:28 PM
no sound in speakers, sound in headphones sduvally Linux - Newbie 4 07-31-2004 10:57 AM
Only hear Sound in headphones Nihongoga Linux - Newbie 3 07-18-2004 05:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration