LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Ubuntu
User Name
Password
Ubuntu This forum is for the discussion of Ubuntu Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-27-2008, 11:27 AM   #1
iqbala
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Milano (ITALY)
Distribution: Kubuntu 11.10
Posts: 229

Rep: Reputation: 30
Adept package installer not working if not launched by package manager


I am running gutsy.

I don't understand if I am doing something wrong or if there is a problem with the package I downloaded.

When I install sw using apt-get command line, or adept package manager, everything is OK.

But for some sw that I don't find in the repositories, I downloaded the installation package (.deb file explicitly indicated for Ubuntu/Debian). I did it for acrobat reader and limewire.

I doubleclick on the file, the adept installer pops up, I push the button "install", I get asked for the SU password, and it begins working. Everything seems to go well, because I see the HD light flashing, so I imagine that it is installing something. After a while, however, without giving any diagnostics, the program terminates but NOTHING HAS BEEN INSTALLED.

I tried to serch manually the files listed in the package description, and no one is present on my HD.

Does anybody have a suggestion?

Thanks
 
Old 11-28-2008, 09:29 AM   #2
beachboy2
Member
 
Registered: Jan 2007
Distribution: various Linux
Posts: 212
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 44
I know that it is very similar to Adept but have you tried using Synaptic Package Manager?
http://packages.ubuntu.com/gutsy/synaptic
In my opinion it is the best PM by far.
 
Old 11-29-2008, 06:24 AM   #3
iqbala
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Milano (ITALY)
Distribution: Kubuntu 11.10
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
so, practically:

I have my

LimeWireLinux.deb

file on a local folder.

What shall I do to install it?
 
Old 11-29-2008, 06:32 AM   #4
iqbala
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Milano (ITALY)
Distribution: Kubuntu 11.10
Posts: 229

Original Poster
Rep: Reputation: 30
solved.

I logged as root and did it by shell with the command

gdebi package.deb

So apparently it is the GUI that is bugged.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help on adept package manager gcaldwel Linux - Software 3 05-31-2008 07:14 AM
Looking for instructions for Adept Package Manager jacatone Linux - Newbie 3 08-28-2007 04:04 AM
How do I add repositories to Adept (package manager)? BigFoot13 Ubuntu 3 10-19-2006 04:44 PM
Adept Package Manager Documentation? smannell Ubuntu 5 07-15-2006 09:06 PM
adept package manager will not start randell6564 Ubuntu 3 06-02-2006 09:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration