LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > LinuxQuestions.org > Linux - News > Syndicated Linux News
User Name
Password
Syndicated Linux News This forum is for the discussion of Syndicated Linux News stories.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-04-2007, 02:33 AM   #1
LXer
LXer NewsBot
 
Registered: Dec 2005
Posts: 75,113

Rep: Reputation: 87
LXer: Sound problems


Published at LXer:

A couple of times I’ve encountered problems with the sound card on Debian boxes. Some notes I’ve found that may help others having difficulties: Check the permissions on /dev/dsp, and make sure that the relevant user(s) are in the audio group in /etc/group. You may need to log out & back in again for this to take effect. If using the alsa sound daemon, install the alsa-utils package and run alsaconf. This should pick up your sound card. You may need to run alsamixer to check the volume levels are correctly set afterwards. Blindingly Obvious (but easy to overlook) Note: make sure that the volume control on xmms (or other media player of choice), and on your headphones/speakers is sufficiently up. (I once spent ages prodding at a user’s sound config before realising that the headphones had their own volume control which I hadn’t noticed, and it was all the way down.) With KDE, I found recently that to get sound running it was necessary to run the KDE sound control utility, turn off KDE’s sound management and click Apply, close the utility down, reopen it, turn the sound management back on, & click Apply again. Then it worked.

Read More...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problems (alsaconf cannot find sound modules.) vmlinuz.gz Linux - Newbie 8 11-12-2008 03:36 AM
Sound problems in Slackware 11 with Sweex sound card RicardoB Linux - Hardware 0 04-30-2007 01:34 PM
Sound problems with ubuntu 4.1 and a realtek sound card linux-novice Linux - Newbie 1 02-18-2006 11:44 PM
Sound Problems: CD works, no system/mp3/video sound tabnaka Suse/Novell 5 01-13-2006 12:33 PM
Problems getting sound to play under Mandrake w/2 sound cards HGeneAnthony Linux - Hardware 1 07-02-2004 02:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration