Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.


  Search this Thread
Old 01-25-2008, 11:44 AM   #1
Registered: Jul 2007
Distribution: Slackware 12, Fedora 8, Gentoo. (NO MORE MANDRIVA, GO AWAY EVIL THING)
Posts: 37

Rep: Reputation: 15
yast fails to update system, tells me to add repos (while they already are)


just like the subject, its a fresh openSUSE 10.3 install. i installed & configured suse like 2 months ago and i never had any problem with repos.

okay, so heres what i did / i am doing / i want to do:

right after installing i ran yast2, selected the option where you configure repos etc.. since only my opensuse dvd was in there (i removed that one anyway) and added ('specify url' way) three repos: oss, non-oss, updates (i found the links @ )

so far so good, yast downloads some data for each of those, package lists etc with no errors at all.

so then i click the openSUSE updater icon (right next to the clock; kde) which looks like a big question mark at that time.. i select the check for updates option but it fails after a while, popping me a msgbox saying 'add repos blablabla'

awww come on.. i dont have time for this!

has anyone ANY idea wth is going on around here? O.o
Old 01-25-2008, 12:19 PM   #2
LQ Guru
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 74
How about just removing the repos you already configured and starting from scratch. You can then add them again by going to YAST -> Software -> Community Repositories. At a minimum, I suggest you setup the main oss, non-oss and main updates.
Old 01-25-2008, 01:01 PM   #3
Registered: May 2007
Posts: 44

Rep: Reputation: 17
I found I had to do the first update from yast (online Update) after that the icon worked just fine.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux fails to run after Running Yast Online Update zidane2010 Linux - Distributions 6 10-16-2007 04:33 AM
What are Yast Online Update (YOU) sources?? How to add DVD to Smart? coolblue SUSE / openSUSE 5 02-04-2007 11:28 PM
YaST online update fails tethysgods Linux - Software 9 11-30-2006 01:43 AM
Yast System Update (9.2 -> 10.0) Conflicts spfdz SUSE / openSUSE 1 04-01-2006 03:03 PM
YaST Online Update Fails with Patch error...... hollywoodb Linux - Distributions 7 02-23-2005 06:14 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration