Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.


  Search this Thread
Old 12-20-2004, 07:43 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Dec 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
SUSE 9.2, Wifi doesn't work, after kernel update

After installing 9.2 Pro, and, much to my surprise, my DLink DWL-G520 worked right out of the box.

I have recently updated the kernel to the latest version on YAST, and now, my wireless card does not work. I have uninstalled it, and reinstalled it. It is correctly identified, and is set up just like before.

The onboard LAN is not configured, only the wireless card, no WEP or WPA at this time.

Any assistance anyone could provide would be greatly appreciated.

Old 12-20-2004, 09:40 PM   #2
LQ Veteran
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 72
My guess would be that the module your wifi card needs just hasn't been loaded. You can manually load it by running
modprobe xyz
where "xyz" is the actual module name. If you happen to have the output from running the lsmod command under the previous kernel and compare it to the output from running lsmod now, it should be relatively straightforward to determine any differences.

Note that this is just a guess, there could be other reasons for it, but this is what I'd check first. Good luck with it -- J.W.
Old 12-21-2004, 08:46 AM   #3
LQ Newbie
Registered: Dec 2004
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
After downloading and installing the kernel update, it tells me, if using LILO, to run /sbin/lilo before restarting. Even though I am running GRUB, I tried that as well, and it did not work.

After getting a response back from SUSE support telling me that wifi support is not included in the 90 day support, and that they would be happy to help me for only $40, which is 2/3rds of what I paid for the retail box, I reinstalled, updating all except the kernel. Somewhat disappointed with SUSE for them taking this position..

So, I will continue to run the un-updated kernel until I can figure this out!!


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't get wifi card to work with SUSE 9.3 bmims Linux - Wireless Networking 5 06-01-2005 11:46 AM
after online update my SUSE 9.1 doesn't work properly cccc Linux - Distributions 0 01-30-2005 04:47 PM
Suse 9.1 Nvidia update --KDETV doesn't work 1kyle SUSE / openSUSE 0 10-31-2004 02:58 AM
Trouble getting built in Wifi to work with Suse 9.1 (HP laptop) mello Linux - Wireless Networking 1 09-14-2004 01:24 PM
Cannot get SUSE v8 yast to work because of a security update Tazzmanian Linux - Software 1 08-15-2004 02:07 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration