LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-03-2006, 05:39 AM   #1
siesa
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
OpenSUSE 10.1 / HP / 3D & XGL


I'm probably gonna get knocked hard for this one, but I'm ready to scream. I've been working with Suse 10 mostly on a HP notebook. I've been struggling with the whole 3D/Compiz/XGL eye candy for some time but I can't seem to get it right, no matter how many forums I read. (I always seem to get something different to do.) Currently, I have OpenSuSe 10.1 installed (compiz, xgl & xgl h/w list std installed). I have not had the guts to do any updates as previously the process failed. This is what I've done up to now: Standard (full) install of OS (with compiz, XGL, XGL h/w list). Upon reboot, I installed the ATi drivers (--buildpkg, init 3, rpm -Uvh, Sax2...etc), crossed fingers and rebooted. PC takes some time to start up, but seems o.k. Then 'compiz --replace gconf...etc' and 'gnome-window-decorator' and all the eye candy is there. Add these command to startup, reboot again, and it works!! But, run glxgears and I get a reading of (sometimes) +-2700 to 800 on occassion. Run a game like Neverball, get a warning no 3d accel. no direct rendering. Can anybody suggest something for me or tell me what I'm doing wrong??? Also, I can't get the themer to work - the app runs but I can't change any themes. Suggestions?
 
Old 10-03-2006, 07:15 AM   #2
vangelis
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Hellas
Distribution: Zenwalk 6.4
Posts: 337
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
the drivers never installed correctly (not that it's your fault but ATI's) uninstall them and try installing them with the other way, by letting the installer do the work.

You didn't mention though what ati card you have and if your suse is x86 or x86_64.
 
Old 10-03-2006, 08:11 AM   #3
siesa
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry bout that - I've a ATI Radeon Mobility X600 (M24), on 32-bit. Please correct me here with uninstall - rpm -e fglrx...? or yast - software management ? Then is reboot required, or directly into init 3 or double click?? All these options they're very confusing.
 
Old 10-04-2006, 12:29 PM   #4
vangelis
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Hellas
Distribution: Zenwalk 6.4
Posts: 337
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 30
My friend I have your solution here, read it like the bible and you're done

It's an awesome how-to, even though I never got to install properly the drivers cause I have the buggy combination of SuSE x86_64, ati x1600 and xorg 6.9
 
Old 10-05-2006, 07:48 AM   #5
BruceCadieux
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Wales MA.
Distribution: openSuSE 11.1
Posts: 409

Rep: Reputation: 32
If XGL and Compiz are running and the effects work, then your drivers are installed correctly.

The problem is "direct rendering" 3D games and even some multimedia applications are not available when running XGL.
 
Old 10-09-2006, 01:16 PM   #6
siesa
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks guys, everything is working fine, but the systems still says nope...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User experience Suse10.1 XGL KDE&VNC carl0ski SUSE / openSUSE 0 09-17-2006 05:05 AM
XGL & Stepmania scuz Linux - Games 5 09-16-2006 02:54 PM
Help me jesus, help me tom cruise, xgl & freenx dasbooter SUSE / openSUSE 11 09-09-2006 09:16 PM
Compiz & XGL TheNetStrider Ubuntu 6 09-05-2006 07:16 AM
Phục hồi dữ liệu bị mất???, cứ pollsite General 1 06-27-2005 12:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration