LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Suse/Novell (http://www.linuxquestions.org/questions/suse-novell-60/)
-   -   Xorg intel driver cannot find LVDS output (http://www.linuxquestions.org/questions/suse-novell-60/xorg-intel-driver-cannot-find-lvds-output-773567/)

arond 12-04-2009 07:25 PM

Xorg intel driver cannot find LVDS output
 
I'm running Opensuse 11.1 and everything was working fine with my up-to-date Xorg packages from the X11/Xorg repository until the last update, from which xorg crashes because intel driver cannot find kernel modesetting.

So I enabled kernel modeset and now X server cannot find the LVDS1 screen. An external VGA Monitor is detected properly and allows the driver to run well. I tried with the old xorg.conf, with sax -r, X -configure and with no xorg.conf (as with newer kernel KSM enabled is not necessarily needed anymore).

My graphic card is an Intel 945GME.
For the record:
Quote:

X.Org X Server 1.6.5
Release Date: 2009-10-11
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
Current Operating System: Linux 2.6.32-36-pae #1 SMP 2009-12-04 00:41:46 +0100 i686
The Xorg.0.log last lines:

Quote:

(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 945GME
(--) intel(0): Chipset: "945GME"
(==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
(II) intel(0): Output VGA3 has no monitor section
(II) intel(0): Output LVDS3 has no monitor section
(II) intel(0): Output VGA3 disconnected
(II) intel(0): Output LVDS3 disconnected
(WW) intel(0): No outputs definitely connected, trying again...
(II) intel(0): Output VGA3 disconnected
(II) intel(0): Output LVDS3 disconnected
(WW) intel(0): Unable to find initial modes
(==) intel(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(EE) intel(0): No modes.
(II) UnloadModule: "intel"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
Going back to previous version of the driver doesnt work (probably not working well with new kernel...). So any idea?

Also i haven't found any report of this bug yet so I'd like to know where it can be submitted and how.

Thanks in advance,


All times are GMT -5. The time now is 04:09 PM.