LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-30-2009, 06:45 PM   #1
ccin1492
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: SoCal
Distribution: openSUSE 10.3
Posts: 139

Rep: Reputation: 15
Very strange Firefox problem


After updating firefox from 3.0.x to 3.5.1, it wouldn't start and I would get this message: "Could not find compatible GRE between version 1.9.1 and 1.9.1". From past experience this told me that the firefox and xulrunner were out of sync. So I went ahead and removed both packages and re-installed using zypper.

Ok, so now firefox will start but all I get is a blank page/tab with the title "Untitled". That's it. No other messages. If I open another tab, I get the same thing. Below is a list of things I've tried to solve this problem, in no particular order:

- shutdown firewall.
- uninstall and re-install firefox using zypper.
- delete /home/<user>/.firefox
- kick pc

None of those worked. What I finally did do was download the tarball directly from firefox.com and installed that in my home directory. When I fired that up, it worked. The web pages load fine.

I'm still not sure why the packages provided by opensuse won't work, but I can eliminate the firewall and my local configuration (.firefox) as culprits.

I'm guessing when I remove the packages using zypper, I'm not completely removing it. I might be missing a package or too. Here's the list of packages that I removed:

mozilla-xulrunner191
MozillaFirefox-branding-upstream
MozillaFirefox

Is there a cleaner way to remove firefox? Please let me know. Other thoughts and advice would also be welcomed. Thanks.
 
Old 07-31-2009, 05:31 AM   #2
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
If you are removing firefox using Yast or zypper make sure that all the
hidden files are removed too.
But if you do so all you're personal settings are gone too
Mostly I just download it from mozilla in home dir and run it from
there.
 
Old 07-31-2009, 02:47 PM   #3
ccin1492
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: SoCal
Distribution: openSUSE 10.3
Posts: 139

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I did remove the hidden directory ".firefox", but that had no effect. I didn't think it should anyway. I might go ahead and file this a bug in opensuse. There's no reason why this problem should happen after an update.

As a workaround I have installed it in my home directory. That works fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Firefox problem. AlphaSigmaOne Slackware 11 06-02-2008 11:39 PM
Strange message on Fedora 7 bootup , also Firefox problem RetiredInMaine Fedora 4 08-31-2007 03:14 PM
Strange problem with Firefox rangalo Slackware 6 07-13-2007 04:37 PM
Strange Download Problem with Firefox Toods Slackware 6 02-18-2006 04:07 PM
Strange Debian/Firefox locale problem... fannymites Debian 2 04-04-2005 07:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration