LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-12-2006, 05:27 PM   #1
dasy2k1
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: 127.0.0.1
Distribution: Ubuntu 12.04 X86_64
Posts: 958

Rep: Reputation: 35
Unhappy SuSE installer crashed on hardware confiuguration statge : no sound


I have jsut installed Suse 10.0 and this is my first SuSE insatll...
i have previously experimented with slackware 10.2 and had toruble with isntallation and X
then mandrake which while useable seemed a bit slow and buggy.

my first impresions ofd suse so far have been good. most things set up and configured more or less automaticly but still gave you options to change things before install... the installer itself was easy to use but painfully slow! (i installed slackware and mandrake in sucsession on anotehr machine which i use as an experiment.. while Suse installed.

on the last step of the installler where it attempts to set up your graphics and sound and otehr things, the auto probe it used causes my system to totally hang! giving me default graphics and no sound.

i have fixed the graphics now as tehre is a convient tool on the panel.
but sofar i have had no luck with the sound.

my specs are as folows:
800MHz intel celeron processor:
128MB PC133 RAM
20GB IDE HDD,
16X DVDrom
with onboard graphics and sound.

can anyone suggest a way of seting up sound without an auto probe or point me to a setup screen/file.
i dont mind doing it the messy way as long as i know what to do as i am relitively new to linux in genral but am willing to learn.

thanks
Dan
 
Old 01-21-2006, 06:54 PM   #2
dasy2k1
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: 127.0.0.1
Distribution: Ubuntu 12.04 X86_64
Posts: 958

Original Poster
Rep: Reputation: 35
now fixed after some messing about with the hardware settings in yast
took the expert option to do it but now works!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installer hangs during hardware detection TheMabster Debian 1 01-06-2006 08:41 AM
Sound Hardware Problem in Suse 9.3 BlackmanOne Linux - Hardware 1 08-14-2005 01:47 AM
SUSE 9.2 crashed and died :( tomazN Linux - Software 1 07-09-2005 09:25 AM
Slax Sound Card Installer DJminiMe Linux - Hardware 1 06-06-2005 12:00 AM
Wine crashed sound in MDK 10 (XMMS) julian_s Linux - Software 1 08-10-2004 10:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration