LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-07-2005, 08:53 AM   #1
OneSeventeen
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 41

Rep: Reputation: 16
Suse 9 Freezing on install after RAID setup


yesterday I installed Suse Linux Enterprise Server 9 (SLES9) on an old gateway server we had lying around. (old being two or three years old)

I set it up with software raid during the install, and accepted most of the defaults (which left me with no GUI, no server software, etc. etc.) Since I'm lazy, I figured I could reinstall everything, then check the "install everything" box.

I also decided setting up hardware raid would be faster than software, so I went into the Adaptec controller's setup utility and set up a RAID-1 array.

I rebooted with the same exact SLES9 CD 1 in, and the screen popped up with the word "welcome" in different languages as usual, but instead of giving me a list of things I could do (i.e. boot from hard disk, install suse linux, set up kernel, etc.) it just froze and put bars across the screen.

I'm hoping I can use hardware raid, but I'm going to switch back to software (or possibly none at all) to check if that solves the problem.

Anyone else have this issue?

(Adaptec's RAID Controller: AIC7902 set up using Adaptec SCSI Select v 41003s2)
 
Old 07-07-2005, 12:22 PM   #2
OneSeventeen
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Albuquerque, NM
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Well, I used the Adaptec utilitiy to format the drives, and it worked great!

Now, when I try to load the AIC790x module before install, it doesn't work. (it tells me loading the module failed)

When I get to the installation screen it says no hard drive found.

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 10 installation on HD that use to be in a raid 0/1 setup REMPLUS Linux - Newbie 2 11-11-2005 10:02 AM
suse 9.3 raid setup on new installation (please help) shuvel360 Linux - Hardware 3 07-14-2005 02:02 PM
suse 9.3 raid setup on new installation (please help) shuvel360 Suse/Novell 0 07-13-2005 02:38 PM
Freezing while formatting HD on suse 9.2 install stevey99 Linux - Enterprise 4 02-03-2005 08:44 PM
RAID setup on install? rwdaigle Slackware - Installation 2 04-14-2004 02:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration