LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-08-2004, 05:41 AM   #1
tuco
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Suse 9.2 install trouble on asus a7n8x and sii3112a


Hi!

First of all, I hava an asus a7n8x deluxe motherboard which I know is not the most linux-friendly one. When I try to install suse pro 9.2 and just choosing install, it stops just after "searching for info file" when searching for hardware. The same thing happens when I try 'no acpi' and 'safe settings'. If I choose manual install, I come past this stage but when yast2 is probing for hardware and tries to load sata_sil, nothing happens from there. I have a seagate disk (ST380013AS), which I know means trouble connected to the sil3112a controller, but the same things happen when I unplug it.
My system now consist of a suse 9.1 personal wich runs quite fine on a partition on the seagate disk and I also have windows xp installed on another hard disk connected to the sata controller. That disk is a western digital 120gb, so I guess that should be working fine.
So, my question is: If I buy myself a regular ATA disk and install suse to that without installing the sata_sil module, will grub be able to load windows xp? Grub is now on the second partition on the seagate disk.

thanks
Martin
 
Old 11-08-2004, 10:43 AM   #2
Mystypiy
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Richmond, Virginia
Distribution: Suse 9.1 Pro
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Have you tried changing the SATA options in bios? You may want to try changing those before purchasing a new hard drive. I've seen the bios option change solve similar problems.
 
Old 11-08-2004, 10:53 AM   #3
tuco
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unfortunately I can not change the SATA options in bios. I have read that changing this to PATA would solve this problem, but it is not possible on the a7n8x deluxe (rev.2.0). I have had some trouble with the seagate disk anyway (gets very warm) so I think I will just drop the SATA controller and not connect any disks to it...
 
Old 11-08-2004, 11:14 AM   #4
Mystypiy
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Richmond, Virginia
Distribution: Suse 9.1 Pro
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Well I don't know any other solutions, but you might want to look here. www.suseforums.com Its a great forum.
 
Old 11-08-2004, 11:22 AM   #5
tuco
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, thank you for the tip. I will see what I can find before I rebuild my system completly. If I find a solution I will post it here as well.
 
Old 11-08-2004, 04:32 PM   #6
tuco
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
When I disabled the onboard sata controller by jumper setting on board the motherboard, every problem that I had so far just vanished. Hardware detection and then onto yast went just fine. Too bad I have two sata disks that cannot cooparate with suse 9.2.
 
Old 09-17-2005, 06:37 AM   #7
SlackerLX
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Herzliyya, Israel
Distribution: SuSE 10.1; Testing Distros
Posts: 1,834

Rep: Reputation: 47
I have just found this thread! Interesting but same "no go" goes for SuSE 9.3 as well. For the sake of testing I just tried SuSE 9.3 on my Desktop. Have the same board too "a7n8x deluxe". After loading module sata_sil my box hangs until reset.
Even more interesting that SAME goes for Slackware 10.2 when booted with kernel image "test26.s" It just HANGS on the same damn spot!! Funny that I have never actually upgraded kernel to 2.6. Always kept for defaulf 2.4. When Slack 10.2 came out I decided to try out 2.6 and here is the outcome. Damnation!!!!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
COntinued ASUS A7N8X-DLX/SATA Install Problems kpfeif Debian 4 09-15-2005 03:48 PM
Asus A7N8X DX & A7N8X-E DX Problems - NEED HELP! billspork Linux - Hardware 12 02-06-2005 01:23 PM
how to install the drivers for my Fedora Core 1 system on a asus a7n8x delux-e mobord thematrimix Linux - Hardware 2 04-11-2004 08:08 PM
ASUS A7N8X install problems on some distros? Trucido Linux - Hardware 13 12-28-2003 10:05 PM
Asus A7N8X TazLinux Linux - General 3 02-20-2003 03:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration