LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-02-2005, 08:17 AM   #1
jess1975
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Germany
Distribution: Suse 11.1
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
Suse 9.2 & SATA - Slow, Slow, Slow


Has anyone an idea how I can get my SATA drives to work a bit faster than the 10MB/s.

My System:
A7v600-x Mainboard
XFX5700-Le Videocard
2* 250GB SATA WD
1* 120GB Ide WD
1* CD Rewriter LG
1* DVD Rewriter Nec ND-2500a

In mandrake there was a file called harddisks in etc/sysconfig
 
Old 01-02-2005, 01:23 PM   #2
y2k
Member
 
Registered: May 2004
Location: Somewhere over there!!!
Distribution: Too many to list here...
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
I haven't tried this but would "hdparm" work on SATA drives?

y2k
 
Old 01-02-2005, 04:58 PM   #3
jess1975
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Germany
Distribution: Suse 11.1
Posts: 87

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I've tried hdparm on the drives to see if I could enable dma on the drives. It didn't work.
Maybee I should enable 32bit, but I'm a bit unsure about that. Maybe there is another way?
 
Old 01-06-2005, 05:09 AM   #4
jess1975
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Germany
Distribution: Suse 11.1
Posts: 87

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I don't know what happened, but after a clean install the sata hds are running fast

Clueless?????
 
Old 01-19-2005, 10:07 AM   #5
Mad_C
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Austria
Distribution: Slax, ccux-Linux, coLinux
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
How did you get them to work in the first place?

I have RAID 0 with a Win XP NTFS partition in half the space, the rest is empty, but 9.2 (and 9.1) only show both disks and no partitions on it.
 
Old 01-20-2005, 04:40 PM   #6
jess1975
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Germany
Distribution: Suse 11.1
Posts: 87

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i don't have a dual boot system. Therefore I haven't had the problem you've got. I am not using any raid systems. They're used as two seperate disks.

I don't really like Raid systems. Doesn't bring anything more then pain and suffering.
 
Old 01-28-2007, 12:17 PM   #7
killy9999
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Poland
Distribution: openSUSE 11.3/11.4 x64
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
I'm having the same problem on SuSE 10.2. Can't get faster than 10MB/s
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.3 & WD external hard drive TO SLOW !! memo007 Linux - Hardware 4 01-08-2006 09:33 PM
New Fedora Internet connection slow slow slow matrim Fedora 9 07-29-2005 01:39 PM
Slow name resolving _and_ slow konsole launch dangerbaby Mandriva 7 03-03-2005 06:11 AM
System uncleanly shut down, ran e2fsck, very slow start & slow desktop brakthepoet Linux - Newbie 1 07-02-2004 01:55 PM
RH8 vs. W2k - Slow, slow, slow zerojosh Linux - Software 2 06-30-2003 07:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:02 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration