LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Suse/Novell (http://www.linuxquestions.org/questions/suse-novell-60/)
-   -   Suse 9.2 & SATA - Slow, Slow, Slow (http://www.linuxquestions.org/questions/suse-novell-60/suse-9-2-and-sata-slow-slow-slow-272897/)

jess1975 01-02-2005 09:17 AM

Suse 9.2 & SATA - Slow, Slow, Slow
 
Has anyone an idea how I can get my SATA drives to work a bit faster than the 10MB/s.

My System:
A7v600-x Mainboard
XFX5700-Le Videocard
2* 250GB SATA WD
1* 120GB Ide WD
1* CD Rewriter LG
1* DVD Rewriter Nec ND-2500a

In mandrake there was a file called harddisks in etc/sysconfig

y2k 01-02-2005 02:23 PM

I haven't tried this but would "hdparm" work on SATA drives?

y2k

jess1975 01-02-2005 05:58 PM

I've tried hdparm on the drives to see if I could enable dma on the drives. It didn't work.
Maybee I should enable 32bit, but I'm a bit unsure about that. Maybe there is another way?

jess1975 01-06-2005 06:09 AM

I don't know what happened, but after a clean install the sata hds are running fast

Clueless?????

Mad_C 01-19-2005 11:07 AM

How did you get them to work in the first place?

I have RAID 0 with a Win XP NTFS partition in half the space, the rest is empty, but 9.2 (and 9.1) only show both disks and no partitions on it.

jess1975 01-20-2005 05:40 PM

i don't have a dual boot system. Therefore I haven't had the problem you've got. I am not using any raid systems. They're used as two seperate disks.

I don't really like Raid systems. Doesn't bring anything more then pain and suffering.

killy9999 01-28-2007 01:17 PM

I'm having the same problem on SuSE 10.2. Can't get faster than 10MB/s :(


All times are GMT -5. The time now is 04:21 PM.