LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-04-2004, 02:47 AM   #1
tykkea811
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: Atlanta, GA
Distribution: Slackware 10
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
SuSE 9.1 Personal / UT2004 Install Solution


If you own SuSE 9.1 Personal and are trying to install Unreal Tournament 2004, but can't seem to mount the discs to the UT installer's satisfaction, do this; it worked for me.
- Look at your fstab file:
# cat /etc/fstab

My output looks like this:
/dev/cdrecorder....../media/cdrecorder....subfs......fs=cdfss,ro,.....etc.
/dev/cdrom............./media/cdrom............subfs......fs=cdfss,ro,.....etc.

SuSE uses "subfs" to automount drives; we need to manually mount and unmount them to install the game. When the installer asks you for disc 2, 3, etc., you must have a terminal window open, as root, and type:

# umount /dev/cdrom /media/cdrom

(***Of course, replace /dev/cdrom and /media/cdrom with whatever your entries are in fstab.)

...insert the cd it asks for, then type

# mount /dev/cdrom /media/cdrom

Wait a couple seconds for the drive to become active, then tell the installer to continue. The install should go smoothly. I installed as root, but can play the game as a normal user.
Hopefully this will help someone like me - not yet linux-savvy.
 
Old 12-25-2004, 06:18 PM   #2
Cap'n Skyler
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Aurora,Colorado
Distribution: SUSE 9.1 (puke) Fedora Core 3
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
Question UT 04

i finally got around to giving it a go,and i did as shown above,and got through disc 1,2 and 3/4s through disc 3 and got an install crash.i did this 3 times and once it crashed near halfway through the 2nd disc.i got the su and mount/unmount to all work,but now i have the installer crashing.right now i am going to try and re install again,and see if i can get the crash and any info to pass along here.so i may be back to add to/edit/reply to my own post.and merry Christmas/happy winter solstice celebration/etc to all of the linux peoples where ever you may all be .
* one error message
xterm:Can't execvp /tmp/makeselff5356:No such file or directory
Root@Linux:`>

Last edited by Cap'n Skyler; 12-25-2004 at 06:34 PM.
 
Old 12-25-2004, 06:56 PM   #3
Cap'n Skyler
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Aurora,Colorado
Distribution: SUSE 9.1 (puke) Fedora Core 3
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
well

well i have not changed anything at all on my computer,and now i cant even get past disc one.before when i was in a shell as SU,when i did the mount command,the cd drive would close and i was in .now it doesnt close.when i install the first UT disc,it doesnt even start,and give me the files and the installer.what are the majic steps to install unreal tournament 2004?NOTHING here has helped me.grrrr please help the ignorant.LOL
 
Old 02-07-2005, 04:43 PM   #4
13blue
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: OKC
Distribution: Still trying to settle into my distro but i'm using SuSE 9.0 right now.
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
I'm getting the exact same thing, even logged on as root and it is doing the same. The first time it failed in Disk 4 now it is failing with disk 3.
I have SuSE 9.0 with a standard CD-ROM 52x and a 16x10 Combi drive. i've tried this install with Core3 and suse9.

linux:~ # cat /etc/fstab...
...
/dev/cdrecorder /media/cdrecorder auto ro,noauto,user,exec 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom auto ro,noauto,user,exec 0 0
/dev/dvd /media/dvd auto ro,noauto,user,exec 0 0

hair is being pulled!!
 
Old 02-23-2005, 01:47 AM   #5
beckett1
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: Nottingham, UK
Distribution: SUSE 9.2
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Thumbs up

I am using suse 9.2 and it worked great,

installing ut2004 as we speak

Code:
linux:/home/beckett1 # umount /dev/dvd /media/dvd
umount: /dev/hdd: not mounted
umount: /dev/hdd: not mounted
linux:/home/beckett1 # mount /dev/dvd /media/dvd
mount: block device /dev/dvd is write-protected, mounting read-only
 
Old 03-16-2005, 10:37 AM   #6
White Spiral
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Mexico
Distribution: Suse (mostly)
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
It did work. Finally!

God bless you, tykkea811.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unexpected Solution! UT2004 w/ ATI WORKING Keithjr Linux - Games 8 09-29-2004 07:27 PM
UT2004 SUSE 9.1 Pro Install Problem UnmodNick Linux - Games 5 09-23-2004 12:16 PM
trying to install suse personal 9.1 over windows xp crackers247 Linux - Distributions 9 08-08-2004 08:39 PM
suse 9.1 personal install failed aners Linux - Distributions 1 07-03-2004 09:17 AM
The Solution to Bad ATI Performance in games (eg UT2004) proudclod Linux - Games 10 06-10-2004 02:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration