LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-10-2006, 01:14 AM   #1
kc0ltv
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Hermantown, MN
Distribution: Suse 10 (from LXF DVD)
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Setting up MIDI + Soundfonts in OSS 10 w/ Live!


Hello.

I have just installed SuSE Linux 10 (the OSS version, I believe, included on a LinuxFormat DVD, although it does have some propietary software, e.g. Flash), and have a list of things to get running and fine tuned. One of them is MIDI.

My sound card is a Sound Blaster Live! Value, and I am using (I think) ALSA as my sound engine. I would like to have the soundfonts loaded at boot so they will work in all the many MIDI applications SuSE comes with (like vkeybd, seq24, etc....). I've manually loaded the 8 MB soundfont with asfxload and can get KMid to work with a settings change, but other programs will not work with MIDI. If anybody could give me some help with getting this setup and working I would be very happy. Thank you.
 
Old 01-10-2006, 11:43 AM   #2
halvy
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: Boston Massachussets, USA
Distribution: my own Debian creation :)
Posts: 876

Rep: Reputation: 40
yes, make sure you have a proper back up of your system, because when i attempted to add 'sound fonts' the other day, it totaly corrupted my regular fonts!

good luck.
 
Old 01-11-2006, 01:22 PM   #3
Jongi
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Debian Sid 32/64-bit, F10 32/64-bit
Posts: 1,070

Rep: Reputation: 45
WHat are sound fonts?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 10, OSS, Audigy 2, Sound but no midi ajj3085 Linux - Hardware 7 04-26-2005 02:54 AM
Good General MIDI compatible soundfonts to work with NVidia/NForce vharishankar General 1 03-11-2005 07:55 AM
MIDI w/OSS on Intel ICH5 not working... sulfa Linux - Newbie 1 10-01-2004 04:47 PM
MIDI with Wine and OSS DavW Linux - Software 1 08-23-2004 12:58 PM
How to set up SoundBlaster SoundFonts for Live! card bobsoft Linux - Newbie 0 11-12-2003 03:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration