LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-23-2010, 04:04 PM   #1
terziyski
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Services don't start at boot on 11.2


After upgrade of 11.1 to 11.2 I noticed that most of the services that was started in 11.1 at boot are starting now in 11.2. I check run-level of services with
Code:

chkconfig --list

and everything is as like was before the upgrade.
When I start services manually everything is OK, but on restart they do not starting.
Code:
cat /var/log/YaST2/y2logmkinitrd

Kernel image:   /boot/vmlinuz-2.6.31.5-0.1-default
Initrd image:   /boot/initrd-2.6.31.5-0.1-default
Root device:    /dev/sda7 (mounted on / as ext3)
Kernel Modules: hwmon thermal_sys thermal libata pata_via ata_generic ide-core via82cxxx ide-pci-generic processor fan edd rtc-lib rtc-core rtc-cmos pata_netcell pata_marvell pata_ninja32 pata_optidma sata_via pata_hpt3x3 pata_sl82c105 pata_legacy pata_cmd64x pata_atiixp pata_opti pata_hpt3x2n sata_inic162x pata_amd sata_uli pata_cs5520 pata_pdc202xx_old pata_acpi sata_svw pata_winbond sata_promise pata_cs5535 pata_rz1000 pata_triflex sata_sil24 pata_pdc2027x pata_radisys pata_oldpiix ata_piix pata_hpt37x sata_sil pata_jmicron pata_efar pata_ns87415 sata_vsc pata_cs5536 pata_artop sata_sx4 pata_sc1200 pata_it821x pata_cypress pcmcia_core pcmcia pata_pcmcia pata_qdi pata_ali pata_ns87410 sata_qstor pata_isapnp pata_serverworks pata_it8213 pata_sch pdc_adma pata_sis pata_cs5530 pata_mpiix pata_sil680 sata_mv pata_hpt366 pata_cmd640 sata_sis ahci sata_nv ohci-hcd ehci-hcd uhci-hcd hid usbhid
Features:       block usb resume.userspace resume.kernel
Bootsplash:     openSUSE (1400x1050)
33900 blocks
2010-02-16 05:32:46 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:32:46 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:32:46 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:32:46 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:32:46 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.

Kernel image:   /boot/vmlinuz-2.6.31.5-0.1-default
Initrd image:   /boot/initrd-2.6.31.5-0.1-default
Root device:    /dev/sda7 (mounted on / as ext3)
Kernel Modules: hwmon thermal_sys thermal libata pata_via ata_generic ide-core via82cxxx ide-pci-generic processor fan edd rtc-lib rtc-core rtc-cmos pata_netcell pata_marvell pata_ninja32 pata_optidma sata_via pata_hpt3x3 pata_sl82c105 pata_legacy pata_cmd64x pata_atiixp pata_opti pata_hpt3x2n sata_inic162x pata_amd sata_uli pata_cs5520 pata_pdc202xx_old pata_acpi sata_svw pata_winbond sata_promise pata_cs5535 pata_rz1000 pata_triflex sata_sil24 pata_pdc2027x pata_radisys pata_oldpiix ata_piix pata_hpt37x sata_sil pata_jmicron pata_efar pata_ns87415 sata_vsc pata_cs5536 pata_artop sata_sx4 pata_sc1200 pata_it821x pata_cypress pcmcia_core pcmcia pata_pcmcia pata_qdi pata_ali pata_ns87410 sata_qstor pata_isapnp pata_serverworks pata_it8213 pata_sch pdc_adma pata_sis pata_cs5530 pata_mpiix pata_sil680 sata_mv pata_hpt366 pata_cmd640 sata_sis ahci sata_nv ohci-hcd ehci-hcd uhci-hcd hid usbhid
Features:       block usb resume.userspace resume.kernel
Bootsplash:     openSUSE (1400x1050)
33900 blocks
2010-02-16 05:47:59 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:47:59 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:47:59 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.
2010-02-16 05:47:59 WARNING: GRUB::GrubDev2UnixDev: No partition found for /dev/sda with 8.

Kernel image:   /boot/vmlinuz-2.6.31.12-0.1-default
Initrd image:   /boot/initrd-2.6.31.12-0.1-default
/lib/mkinitrd/setup/11-storage.sh: line 265: /dev/fd/62: No such file or directory
device node not found
Root device (/dev/sda7) not found
Code:
fdisk -l
omitting empty partition (5)

Disk /dev/sda: 82.0 GB, 81964302336 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9964 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x44b044af

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        2611    20972826    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            2612        9964    59062972+   f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5            2612        8487    47198938+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda6            8595        8691      779121   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda7            8692        9964    10225341   83  Linux

Disk /dev/sdb: 40.0 GB, 40016019456 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 4865 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xcccdcccd

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *           1        4392    35278708+   7  HPFS/NTFS
/dev/sdb2            4393        4865     3799372+  12  Compaq diagnostics
Code:
cat /boot/grub/menu.lst
# Modified by YaST2. Last modification on Tue Feb 16 05:56:29 EET 2010
# THIS FILE WILL BE PARTIALLY OVERWRITTEN by perl-Bootloader
# Configure custom boot parameters for updated kernels in /etc/sysconfig/bootloader

default 2
timeout 10
gfxmenu (hd0,7)/boot/message

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title openSUSE 11.2 - 2.6.31.12-0.1
    root (hd0,7)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.31.12-0.1-default root=/dev/sda7 resume=/dev/disk/by-id/ata-Maxtor_6Y080P0_Y28KGD1E-part6 splash=silent showopts vga=0x345
    initrd /boot/initrd-2.6.31.12-0.1-default

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
title Failsafe -- openSUSE 11.2 - 2.6.31.12-0.1
    root (hd0,7)
    kernel /boot/vmlinuz-2.6.31.12-0.1-default root=/dev/sda7 showopts ide=nodma apm=off noresume nosmp maxcpus=0 edd=off powersaved=off nohz=off highres=off processor.max_cstate=1 x11failsafe vga=0x345
    initrd /boot/initrd-2.6.31.12-0.1-default


###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows###
title Windows
    rootnoverify (hd0,0)
    chainloader +1


###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: floppy###
title Floppy
    rootnoverify (fd0)
    chainloader +1
Code:
cat /etc/fstab
/dev/sda7            /                    ext3       acl,user_xattr        1 1
/dev/sda6            swap                 swap       defaults              0 0
proc                 /proc                proc       defaults              0 0
sysfs                /sys                 sysfs      noauto                0 0
debugfs              /sys/kernel/debug    debugfs    noauto                0 0
usbfs                /proc/bus/usb        usbfs      noauto                0 0
/dev/fd0             /media/floppy        auto       noauto,user,sync      0 0
/dev/sdb1            /windows/E           ntfs-3g    users,gid=users,fmask=113,dmask=002,locale=en_US.UTF-8 0 0
/dev/sda1            /windows/C           ntfs-3g    ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0
/dev/sda5            /windows/D           ntfs-3g    users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0
Can anyone help me on this ?
 
Old 02-25-2010, 11:20 AM   #2
rweaver
Senior Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Louisville, OH
Distribution: Debian, CentOS, Slackware, RHEL, Gentoo
Posts: 1,833

Rep: Reputation: 163Reputation: 163
What run level are you booting into?
 
Old 02-26-2010, 06:53 PM   #3
terziyski
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am booting into level 5.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start X server and app at boot time (or services load) time. scmbg Linux - General 5 10-15-2009 10:34 PM
start services at boot not login? android6011 Linux - General 1 03-10-2008 03:09 PM
How to auto-start services on boot? Neorio Linux - General 4 11-05-2003 04:52 AM
NFS Services do not start at Boot up nishi_k_79 Linux - Networking 4 10-02-2003 07:18 AM
Start/stop services on start-up koyi Slackware 5 08-04-2003 08:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration