LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-29-2008, 10:14 AM   #1
DSS Jason
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: suse 11
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
screen flash's every time i try to use suse11.1 kde4


I have been trying to upgrade to suse 11.1 useing the latest kde 4 supplied with it but every time i try to use kde 4 my monitor just flashes between text and a black screen.

this also happen's trying to use kde 4 from suse 11.

I'm sure kde 4 must be trying to do something smart with my monitor but i have not been able to work out how to turn it off.

Hope someone can help
Jason
 
Old 12-29-2008, 01:29 PM   #2
bapigoo9
Member
 
Registered: Aug 2008
Posts: 107

Rep: Reputation: 16
Please provide your monitor specs so that people can help you better. What monitor are you using? Try to log in with the console first, and run xconf or xconfig and then take a look at your xorg.conf file in the /etc/X11 directory and ensure that it has the right monitor settings. Then startx or logout and log back in to kde4.
 
Old 12-30-2008, 07:25 AM   #3
DSS Jason
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Distribution: suse 11
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
graphics card SiS 660

I have tried with 2 monitors a packard bell and a lcd screen same problem with both.

it's been suggested it may be my integrated graphics card causing the problem

sis 660

but i dont get why it would be ok with kde 3.5 and not work with kde 4.

Last edited by DSS Jason; 01-05-2009 at 11:05 AM.
 
Old 01-11-2009, 03:45 PM   #4
bapigoo9
Member
 
Registered: Aug 2008
Posts: 107

Rep: Reputation: 16
Again, please post your monitor specs! We can not help you unless you do so! You can get your specs from the manufacturer's manual that came with the monitor when you purchased it. Post your supported resolutions, your Horizonal and Vertical Sync rates. Also post your xorg.conf file that is in the /etc/X11 directory or similar directory. As an alternative, you can read the directions for "xorgconfig" and solve the problem yourself!

> man xorgconfig

Last edited by bapigoo9; 01-11-2009 at 03:47 PM.
 
Old 06-27-2009, 10:40 PM   #5
devgooru
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
open susse kde screen flash

Hey everyone,

Just built this new pc and figured I tried suse. I'm having a similar problem.

My hardware:
1. MB: Asus KFSN5-D
-->integrated video: XGI Z9s
2: CPU: AMD 2352
3: RAM: 8GB kINGSTON
4: MONITOR: ACER x193w
5: OPENSUSE 11.1
6: KDE

I don't see XGI in opensuse hardware list, but it is detected along with the monitor with resolution details. I tried different refresh rate, resolution, 16bit, 24bit. Nothing. When I change resolution and hit test, the issue doesn't happen but comes back after committing the change.

I'm not sure how to get the x-config output yet. Getting use to this.

any help would be appreciated.
 
Old 06-28-2009, 03:28 AM   #6
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by devgooru View Post
Hey everyone,

Just built this new pc and figured I tried suse. I'm having a similar problem.

My hardware:
1. MB: Asus KFSN5-D
-->integrated video: XGI Z9s
2: CPU: AMD 2352
3: RAM: 8GB kINGSTON
4: MONITOR: ACER x193w
5: OPENSUSE 11.1
6: KDE

I don't see XGI in opensuse hardware list, but it is detected along with the monitor with resolution details. I tried different refresh rate, resolution, 16bit, 24bit. Nothing. When I change resolution and hit test, the issue doesn't happen but comes back after committing the change.

I'm not sure how to get the x-config output yet. Getting use to this.

any help would be appreciated.
Do not know how you try to chance it .
Maybe the next will help .
Login the failsafe mode as a user start as root yast>hardware>Graphic card and monitor
Than yast will probe you're graphic card and monitor again.
If if comes with with a good solution save it
And than startx
 
  


Reply

Tags
monitor


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting time and time zone altogether properly in Slack-current, KDE4 spaceballs Slackware 3 04-20-2011 05:15 AM
Cannot start dazuko in SUSE11 skengaku Linux - Newbie 1 12-20-2008 09:02 PM
Cannot start dazuko in SUSE11 skengaku Linux - Newbie 1 12-19-2008 07:21 AM
Not able to update Suse11. linuxlover.chaitanya Suse/Novell 8 08-21-2008 12:05 AM
kubuntu kde4.1 login screen issue sharky Ubuntu 1 08-19-2008 12:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:04 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration