LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-05-2005, 01:17 AM   #1
sgreyling
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: South-Africa
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question Problem setting up Dual GPU 6600GT (From Gigabyte)


Hi, I wonder if anyone could help me. I have 2 problems at the moment which I couldn't find any where on the forum.

My system:
2 Screens: LCD 1280x1024 (Primary)
CRT 1024x768 (Secondary)
AMD64 3200+
Gigabyte K8SLI Ultra Motherboard
1GB Ram
3D1 Dual GPU 6600GT Nvidia card.

I have a SLI Dual GPU 6600 GT card (Gigabyte 3D1) and trying to get my 3D graphics to work and later on maybe with the dual screen. I installed the kernel source and then the new Nvidia drivers. Everything went smoothly.

Problem 1) After I installed the Nvidia drivers and startx again, only my secondary screen comes on and the primary switches off. Is there a way to swap the screens so that only the Primary LCD screen is displaying.

Problem 2) Even though only my secondary screen is dislaying I still check some programs to see if my 3D graphics is working. YaST shows 3D is enabled, but when I try start a 3D game, like Tux Racer, it gives me the WARNING: "No 3D graphics card available or 3D support not configured yet....." "Continue" and "Abort" options.
But when I click Continue nothing happens.

Here is my xorg.conf file if somebody please can help me.

# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2005-08-04T19:57:49+0200.
#
# Version: 4.8
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2002
#
# Automatically generated by [ISaX] (4.8)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#

Section "Files"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/baekmuk:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/japanese:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/kwintv"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/uni:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/sgi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/xtest"
FontPath "/opt/kde3/share/fonts"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail"
Option "RandR" "on"
EndSection
Section "Module"
Load "v4l"
Load "dbe"

Load "type1"
Load "freetype"
Load "extmod"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "kbd"
Identifier "Keyboard[0]"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbRules" "xfree86"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Name" "ImExPS/2 Logitech Explorer Mouse"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Option "CalcAlgorithm" "CheckDesktopGeometry"
DisplaySize 320 240
HorizSync 24-80
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "AS4332UT"
VendorName "IIYAMA"
VertRefresh 56-85
UseModes "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "1280x1024" 134.72 1280 1368 1504 1728 1024 1025 1028 1068
EndSection


Section "Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
BoardName "GeForce 6600/GeForce 6600 GT"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
Option "Rotate" "off"
VendorName "NVidia"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
Option "Clone" "off"
Option "Xinerama" "off"
Screen "Screen[0]"
EndSection

Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
EndSection

Section "Extensions"
EndSection


Regards,
Schalk
 
Old 08-05-2005, 05:54 PM   #2
KohlyKohl
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Wausau, WI
Distribution: SuSE Linux Enterprise Desktop 10
Posts: 193

Rep: Reputation: 30
Not sure SLI is configured yet for the linux drivers. I'd Google for it but i'm guessing you will only find confirmation of this.
 
Old 08-24-2005, 09:07 AM   #3
otchie1
Registered User
 
Registered: Apr 2004
Posts: 560

Rep: Reputation: 30
Quote:
"No 3D graphics card available or 3D support not configured yet....." "Continue" and "Abort" options.
But when I click Continue nothing happens.
That the card is SLi makes no diference as the nvidia driver is famously monolithic and should work no matter what chassis it's in.

The problem as ever with graphics and Suse is yast.

Every time i ever try Suse i get that problem. I suppose someone must be happy with SuSe & nvidia but I gave up. Same problem on Suse 7, 8.2 & 9.0 for me.

I know its trollish but installing pretty much any other distro will fix your problem :-)
 
Old 08-24-2005, 06:21 PM   #4
KohlyKohl
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Wausau, WI
Distribution: SuSE Linux Enterprise Desktop 10
Posts: 193

Rep: Reputation: 30
At least SuSE trys to make the installation easier. If it doesn't work, just install the nvidia driver like you would any other distrobution. Just make sure you have kernel-source and gcc packages installed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GeForce 6600GT + Suse 10 + Dual CRT (newbie) aqwabawks Suse/Novell 2 11-04-2005 11:18 AM
Setting up Dual Monitors on GeForce 6600GT dual DVI card. monkiidansu Linux - Hardware 1 09-29-2005 02:21 PM
MSI NVIDIA GF 6600GT / Dual dipsplay problem reflection666 Linux - Hardware 2 03-17-2005 11:46 AM
Dual GPU fix?? Paul Linux - Newbie 1 05-24-2001 10:17 PM
Dual GPU Fix Paul Linux - General 0 05-24-2001 07:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration