LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-02-2005, 06:42 PM   #1
anujpatel89
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
No Sound Whatsoever On Linux 10.0


HEY GUYZ,

AFTER GETTING FED UP OF TRYING TO GET SLACKWARE TO WORK, I HAVE INSTALLED SUSE LINUX 10.0

I GOT EVERYTHING TO WORK FINE, BUT I GET NO SOUND AT ALL. IT DOES RECOGNIZE MY SOUND CARD THOUGH. I HAVE A SOUND BLASTER AWE 64 SOUND CARD. IT RECOGNIZES IT. WHEN I GO THROUGH YAST AND CONFIGURE THE SOUND, IT ITS ALL GOOD. BUT WEN I GO THROUGH, JUST REGULAR CONTROL CENTER, IT IS TELLING ME THAT IT CANT WORK, OR SOMETHING. PLEASE TELL ME WHAT I SHOULD DO. O YE, AND EVEN THOUGH MY SOUND DOEZNT WORK, IF I TRY TO PLAY MY MP3Z ON ARMOAK, IT JUST GOES REALLY FAST, AND SAYS ITS DONE PLAYING.

PEACE

-ANUJ
 
Old 11-02-2005, 06:47 PM   #2
mimithebrain
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 843
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
usually, I wouldn't answer someone that writes in capitals and that only has 4 posts and a status of newbie, and I don't encourage that. The only reason you got an answer is because of the post of 200 000 users encouraging the be active and answering and fixing problems.

What computer specs do you have? Do you use a laptop? What model is it? What model is your sound card? What does /sbin/lspci report? what does /sbin/lsmod report? does alsamixer work? does cat /dev/urandom > /dev/dsp work?

More details, the better. Don't use caps again.

thank you.
 
Old 11-02-2005, 07:03 PM   #3
anujpatel89
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
got sound to work but still now working fully

sorry about the all caps

i am a newbie, but i am very interested in linux.

i got the sound to work, it seems that i plugged in the speakers in the wrong port. but now there still remain 2 problems. first of all, when i try to play a cd, using the kde cd software, it plays, but no sound comes up. what should i do about that. and second of all, if i try to play an mp3, then it plays realllly fast in amorak, then says that the playlist has finished. why is that???
 
Old 11-02-2005, 07:15 PM   #4
mimithebrain
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 843
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
>.<

Make sure that in alsamixer (or kmix), the CD volume is high enough to hear. On my computer, the CD sound naturally comes out mild, and not very loud... You may need to rip the CD for convenience... Or crank it up.

I have a similar problem in XMMS, the reason was because the crossfade plugin would throtle the arts output badly. Disabling the crossfade plugin and reenabling the artsplugin did it.

Disable any plugin that you enabled that may have cause the problem, or revert to defaults...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Realtek Sound and Ubuntu Linux - No Sound meindl007 Linux - Hardware 22 10-05-2005 03:16 PM
no sound card but no sound in linux pragun Linux - Newbie 18 12-27-2004 04:18 PM
No sound whatsoever Diminished7th Linux - Hardware 3 07-09-2004 06:21 PM
Linux recognizes sound card, still no sound HuEsY Linux - Hardware 1 06-15-2004 11:10 PM
never tried linux whatsoever whats the easiest distro to learn? xman2007 Linux - Software 36 01-04-2004 03:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration