LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-23-2008, 12:44 PM   #1
Snickar-Lasse
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Boston, MA
Distribution: OpenSUSE 11.2
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
No graphics after installation!


I've just installed OpenSUSE 10.3 without any problems. I can start the OS in failsafe mode (runlevel 3) but the screen turns black when trying to boot to runevel 5.

I ran a Fedora-based dist. on the same computer before and had the same problem. I then tried to install the NVIDIA driver and was told that GCC wasn't installed:

Code:
"Unable to find the development tool 'cc' in your path; please make sure that you have the package gcc installed. If gcc is installed on your 
system, then please check that 'cc' in your path."
Then, I was able to install the necessary development tools (including GCC), configure the driver and boot to level 5. I'm having the same problem now and after reading http://en.opensuse.org/NVIDIA , I start Yast in text mode, search and find the 'kernel-source', start the package installation, nothing happens and after a couple of seconds I'm back to the Yast welcome screen and nothing is installed.

So, why can't I install the packages using Yast in text mode?
How do I install the package 'kernel-source'?
Are there any other ways to get the NVIDIA driver configured?

(I'm using a new Lenovo ThinkPad 61p with a NVIDIA Quadro FX 570M graphics card)

Thanks,
Johan
 
Old 01-23-2008, 12:48 PM   #2
{BBI}Nexus{BBI}
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Nottingham, UK
Distribution: Mageia 4
Posts: 4,305

Rep: Reputation: 205Reputation: 205Reputation: 205
Try turning off the acpi (acpi=off) in your grub menu or pass it as a commandline switch when booting and see if that helps.
 
Old 01-23-2008, 01:28 PM   #3
Snickar-Lasse
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Boston, MA
Distribution: OpenSUSE 11.2
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No sorry, didn't help. Still black.
 
Old 01-23-2008, 01:34 PM   #4
ronlau9
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: In front of my LINUX OR MAC BOX
Distribution: Mandriva 2009 X86_64 suse 11.3 X86_64 Centos X86_64 Debian X86_64 Linux MInt 86_64 OS X
Posts: 2,369

Rep: Reputation: Disabled
No graphics after installation

Suse always supply a dummy driver with works on most Nvidia graphic cart
It did not support the 3d accelator
But xwindows runs well
My both computers the old and the new one has and new and old version
Off Gforce 3 of nvidiA No problem at all
Only to enabled 3d acelator I have to down load the right driver
from nvidia

So the cart is my opinion not the problem
Even if I start in the failsafe mode Startx do start up xwindows
Of course if a shut xwindows down without solving the problems I got a lot
of error messages

Maybe if I new more of what the problem really is I can help you beter


good luck
 
Old 01-23-2008, 07:28 PM   #5
Snickar-Lasse
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Boston, MA
Distribution: OpenSUSE 11.2
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Guess I've solved it for now - reinstalled the whole thing with all the necessery packages, and was then able to run the driver.

Executed nvidia-xconfig which writes a new X config to /etc/X11/xorg.conf Rebooted and got the graphics.
 
  


Reply

Tags
graphic


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems after suse 10.0 installation in graphics taskswitcher Linux - Hardware 1 08-13-2007 12:16 PM
Graphics driver installation? TotalLinuxNoob Linux - Newbie 7 04-09-2005 08:26 AM
Installation Help w/ Graphics Config ZiggyGod Mandriva 2 09-14-2004 11:21 AM
Installation of graphics card karupt Linux - Newbie 3 03-05-2004 10:11 AM
Installation not detecting graphics for GUI? georgeux Linux - Software 4 06-12-2001 05:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration