LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-21-2006, 01:53 PM   #1
PKR6000
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question MPLAYER not working, acces denied


My mplayer has for some to me unknown reason stopped working. Suse10, KDE, Firefox all latest updates. I open a moviesite (legal paid for), it starts buffering, and in the mplayer window it says

mplayer execv: Access denied.

I searched for the mplayer files, and changed permissions to the windows default: everybody full access, but I still get the same error.

aboutlugins lists mplayer

yast confirms that it is installed, and I have updated the installation, even done the windows trick - reboot, but no videos will play.

If I slip in a DVD, mplayer starts, but exits with the error :"Search failed"

what's wrong ?
 
Old 09-21-2006, 05:21 PM   #2
Brian1
Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 61
Might be a corrupt .mplayer in your home directory. rename to say .mplayer2 and try again playing just a simply avi or mov locally on machine. Post errors

Brian1
 
Old 09-29-2006, 05:54 PM   #3
JPhred
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Location: Bryan, Texas
Distribution: SuSE
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Here's somemore information: I have both FireFox and epiphany runnig on a SuSE 10.0 install that has all the patches applied. mplayer-plugin works on the epiphany browser, and did work on FireFox when it was originally installed. It stopped working on Firefox after the upgrade to v1.5.0.7.. same mplayer-plugin in both cases, and the same error message: Error: mplayer execv: Permission denied. This only happens to me on streaming video (news clips). Everything else associated with mplayer works fine.
The security update applied to Firefox has to be the culprit, IMHO.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In Kubuntu I have compiled MPlayer and it works fine, MPlayer Plug-in is not working kickass331 Linux - Newbie 10 08-11-2006 09:12 PM
Samba, acces denied ommmmid Linux From Scratch 10 09-22-2005 02:34 AM
ndiswrapper for wireless working but no network acces ELconkestador Linux - Wireless Networking 6 01-24-2005 12:50 AM
DVD RW 710A sony "Acces Denied" ???! kyoryoko Linux - Newbie 3 12-28-2004 08:29 PM
Cedega windows installer acces denied error Haiyadragon Linux - Games 2 08-26-2004 12:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:09 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration