LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2007, 02:34 PM   #1
PB0711
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: London, UK
Distribution: Ubuntu 10.10, ubuntu 11.04, suse 9.2, OSX
Posts: 259

Rep: Reputation: 30
mount : Seagate usb drive


Thanks already

Today my problem is hopefully easy. However, I cannot figure it out. I have a machine that is Suse 10.2, I put the usb Seagate 300Gb external drive into the usb and nothing. I checked automount with a usb stick. It mounted it. I tried to look for it in /dev/disk but I couldn't find it. The access light doesn't blink at all when I put it in the usb slot. But I know the usb works see above usb stick. I thought maybe the drive so I tested it on Windoze and it worked, also I tested it on Suse 10.0 and it worked. . Anyone, any ideas??

Thanks,

Also probably not a great idea but I'll ask 2 questions in one thread. Can I link to the drive from the 10.0 computer to the 10.2 computer. the 10.0 computer has ftp on it, and I have mounted home dir's via nis/yp? Do I have to do nfs stuff ?

PB
 
Old 01-08-2007, 03:56 PM   #2
PB0711
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: London, UK
Distribution: Ubuntu 10.10, ubuntu 11.04, suse 9.2, OSX
Posts: 259

Original Poster
Rep: Reputation: 30
well I found my answer.
The Seagate drive was being loaded as a hard drive and not a usb device like before with suse. So I eventually found the /dev/sdd1 and mount it.
One of these days I'll have to learn nfs.

Cheers,
 
  


Reply

Tags
mount, seagate


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot mount Seagate External Drive burns401 Linux - Newbie 4 02-09-2006 09:32 PM
when i mount my USB Flash Drive A Messenge has come that mount: can't find /dev/sda/h feda82 Red Hat 1 12-24-2005 04:25 AM
when i mount my USB Flash Drive A Messenge has come that mount: can't find /dev/sda/h feda82 Red Hat 2 12-24-2005 02:15 AM
can't mount seagate travan tape drive slacard Slackware 2 03-08-2004 07:14 AM
mount usb module then mount usb hard drive guanyu Linux - Hardware 1 10-08-2003 11:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration