LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-16-2007, 06:41 PM   #1
Blackout_08
Member
 
Registered: Jan 2004
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Joining SuSe10.2 to AD


I have been recently given the problem to connect Suse or any flavour of linux to a Windows Server 2003 Active Directory. I originally was trying FC6 but to no avail. I heard Suse was much easier but every time I try to join it to AD i get

"This host is not a member of the domain BLACKOUTSERV. Join the domain BLACKOUTSERV?"

I click YES, enter my credentials and i get the following error.

utils/net_ads.c:ads_startup_int(285) ads_connect: No such file or directory.


I have no clue why. Help is much appreciated
 
Old 06-17-2007, 08:50 AM   #2
jschiwal
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654
The samba-doc package contains two books that should help; Samba 3 by Example & Samba 3 Howto & Reference Guide.

They have step by step instructions.

Look in Chapter 7.3.4 of /usr/share/doc/packages/samba/Samba3-ByExample.pdf for an example of joining a samba member server to an ADS domain.

By the way, I think you also want to have "workgroup = BLACKOUTSERV" in your smb.conf file.

You can validate the samba package with the command "rpm -V samba". It will flag any missing files.
 
Old 06-21-2007, 06:05 PM   #3
DCSiDaniel
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Lyons, CO
Distribution: Suse9.3, Suse10, SRES9, RedHat
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Joining SuSe10.2 to AD

I am having the exact same problem with SuSE-release 10.2. I verified the samba rpm and I am following the instructions for adding a computer to my domain. If a solution has been found, I would appreciate knowing about it.
 
Old 07-09-2007, 12:51 PM   #4
pccdrussell
Member
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Ubuntu
Posts: 62

Rep: Reputation: 15
any solution found?

Hello, it seems as though I am having the same exact problem. I have joined several SUSE boxes successfully to AD, but for some reason, I cannot on this one I am working on. I am getting... " [2007/07/09 11:47:15, 0] utils/net_ads.c:ads_startup_int(285)
ads_connect: No such file or directory"
Please let me know if anybody has found the solution to this problem.
Thanks in advance!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
joining a windows 2003 domain with suse10.2 obscure-shadow Linux - Server 3 05-09-2007 01:37 AM
suse10.2 50% slower than suse10.0 running Maven - The java build manager. bagpussnz Suse/Novell 0 04-11-2007 09:54 PM
how to set up pppoe in suse10... not able to acces adsl modem thru suse10 akshay_jp Suse/Novell 5 09-04-2006 10:39 PM
joining the community arrruken Programming 2 03-01-2004 01:40 PM
joining a domain bjbrochu Mandriva 7 01-27-2004 06:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration