LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-22-2004, 04:02 PM   #1
jorcas
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Suse Linux professional 9.2
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
interface eth0 is not (yet?) active


I have running Suse 9.1

I find some warnings in system log (boot.omsg):
<notice>start services (network)
Setting up network interfaces:
lo
lo IP address: 127.0.0.1/8

Warning: c.
Warning: No interface active (yet?)done eth0 device: Davicom Semiconductor, Inc. Ethernet 100/10 MBit (rev 31)
eth0 configuration: eth-id-00:08:a1:12:a4:35
eth0 IP address: 192.168.0.1/24
doneSetting up service network . . . . . . . . . . . . . . . .done
<notice>exit status of (network) is (0)
<notice>start services (syslog)


this is the normal log and the network runs fine

but time to time the network start fails, and after message warning of not interface active do not apear the line eth0 configuration ...

just shutding down the network and re-start again (or restart the machine) normally works fine, but a wonder to know what the problem is

any help will be welcome, thanks
 
Old 11-22-2004, 06:53 PM   #2
ZingSter
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Northern California
Distribution: SuSE 9.1 Personal; SuSE SLES 9
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
I has a similar issue where from time to time I could not connect to the internet. I have since downloaded the suggested patches using SUSE Watcher and all is well...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot ping self ??? eth0 not active ??? Wynand1 Linux - Networking 2 06-29-2006 12:11 AM
Bringing up interface eth0 Delaying eth0 initialization. [ FA bansal_ashok Linux - Networking 4 05-27-2005 10:09 AM
no active interface (yet?)...no network... breezewax Linux - Networking 17 09-16-2004 09:13 PM
Bringing up interface eth0: determining ip information for eth0... failed ralphethomas Linux - Networking 0 01-24-2004 05:33 PM
eth0 not active on startup rocket84 Linux - Networking 6 07-21-2003 01:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration