LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 08-08-2009, 04:29 AM   #1
imation3m
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Intel builtin LAN Card not being detected in SLES 10 SP2


I have installed SLES 10 SP2 but my network card is undetected.

Model: Intel(R) 82567V-2 Gigabit Network

I have the drivers for linux on my installation cd as:
- e1000-8.0.2.1.tar.gz
- e1000e-0.3.3.3.tar.gz
- igb-1.2.24.tar.gz

How do i install these drivers on linux?

Last edited by imation3m; 08-08-2009 at 04:41 AM.
 
Old 08-08-2009, 10:31 AM   #2
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2013.07, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,178

Rep: Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367
Are you quite sure, you don't have the files installed ?
Please do this command :
find /lib/modules/`uname -r` -name *e1000*
( e1000.ko , e1000e.ko )
... They are included in Suse 10.3 .

If both are loaded, the e1000e may not work.
lsmod : to see what is loaded. ( or : su , lsmod )

# modprobe -r e1000 : will unload the module.
Can be loaded again with # modprobe e1000
... Please see 'man modprobe'.
.....
.....
Building the modules :
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...4951840d0a5921

http://h50146.www5.hp.com/products/s...1.12-2.src.txt
.....

Last edited by knudfl; 08-08-2009 at 10:35 AM.
 
Old 08-08-2009, 11:58 PM   #3
imation3m
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by knudfl View Post
Are you quite sure, you don't have the files installed ?
Please do this command :
find /lib/modules/`uname -r` -name *e1000*
( e1000.ko , e1000e.ko )
... They are included in Suse 10.3 .

If both are loaded, the e1000e may not work.
lsmod : to see what is loaded. ( or : su , lsmod )

# modprobe -r e1000 : will unload the module.
Can be loaded again with # modprobe e1000
... Please see 'man modprobe'.
.....
.....
Building the modules :
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...4951840d0a5921

http://h50146.www5.hp.com/products/s...1.12-2.src.txt
.....

I am attaching the output of your 2 commands:

-find /lib/modules/`uname -r` -name *e1000*
-lsmod

I don't see any of the e1000 modules loaded in the lsmod output, what to do?
Attached Files
File Type: txt output.txt (2.3 KB, 4 views)

Last edited by imation3m; 08-09-2009 at 12:15 AM. Reason: attachment
 
Old 08-09-2009, 03:22 AM   #4
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2013.07, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,178

Rep: Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367Reputation: 2367
Please do : # modprobe e1000

... and see if your card can be configured.
 
Old 08-09-2009, 08:33 AM   #5
imation3m
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by knudfl View Post
Please do : # modprobe e1000

... and see if your card can be configured.
I tried it but still no network

i am attaching the output of the commands
Attached Files
File Type: txt output.txt (3.2 KB, 3 views)
 
  


Reply

Tags
drivers, intel, lan, sles, sp2


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLES 10 SP2 as a Router Raptor354 Linux - Networking 1 01-10-2009 08:07 PM
Authenticating SLES 10 SP2 after Reinistall house0fdust Suse/Novell 1 09-22-2008 03:41 PM
SLES 10 SP2 and swap space tongar Suse/Novell 1 09-10-2008 09:59 AM
Initialized SLES 8 update over OES SLES 9 SP2 by mistake. Kamenko Suse/Novell 4 03-13-2007 05:21 AM
Can't get LAN to be detected on any of my Intel motherboards (RH9.0) Pandamatak Linux - Hardware 2 12-18-2005 11:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:38 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration