LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-01-2006, 06:09 PM   #1
darkhatter
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Slackware 12.1/Current
Posts: 159

Rep: Reputation: 30
Here is how to get the nvidia driver running on Suse and keep it running!!!


just follow the steps, this is what I did to get nvidia driver to run suse

1)go to the nvidia web site and download the driver
2)hit ctrl+alt+F1 and log in as root
3)type init 3, then install the driver ./Nvidia-***.run -q
4)type sax2 -m 0=nvidia (0=zero)
5)your done

what you need to make sure is that your kernel matchs the kernel sources. The easiest way to do this is to not update your kernel with the update program.

enjoy I did this with a tnt2, the version of driver I used was 7174, if you have a old video card you should use this one

Andrew over and out

~Andrew~
 
Old 01-01-2006, 06:45 PM   #2
broch
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Arch current, SuSe 10.1 32-bit, FreeBSD current, OpenBSD 4.0
Posts: 453

Rep: Reputation: 30
how to install nviudia driver:
read nvidia README file before installation. Nothing else is required (assuming standard hardware config)
 
Old 01-02-2006, 06:36 AM   #3
Jongi
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Debian Sid 32/64-bit, F10 32/64-bit
Posts: 1,070

Rep: Reputation: 45
Or you can run YOU and select the nVidia driver listed there. That's what I've done and I see the splash everytime I boot.
 
Old 01-02-2006, 11:19 PM   #4
darkhatter
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Slackware 12.1/Current
Posts: 159

Original Poster
Rep: Reputation: 30
the driver off you works as well, but for some reason I have to reinstall the driver everytime I rebot, anyone know how to fix that?

I'm a suse noob
 
Old 01-03-2006, 04:32 PM   #5
BruceCadieux
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Wales MA.
Distribution: openSuSE 11.1
Posts: 409

Rep: Reputation: 32
modprobe nvidia
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA DRIVER ERROR: You appear to be running an X serve snakt Linux - Newbie 8 10-01-2005 12:49 PM
nvidia grafic driver solution running multiple kernels bstrik Slackware 4 09-02-2004 11:19 AM
PROBLEM WITH RUNNING GAMES : SUSE 9.1 : ATI driver op_stager Linux - Newbie 6 08-16-2004 07:04 AM
PROBLEM WITH RUNNING GAMES : SUSE 9.1 : ATI driver op_stager Linux - Software 0 08-16-2004 04:32 AM
Problem Running VideoLAN after Nvidia Driver Installation. DDT Linux - Newbie 8 11-15-2003 12:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:31 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration