LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-29-2005, 08:56 AM   #1
nikhilhandigol
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: India
Distribution: SuSE
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy GUI login not appearing


I have a comp whose config is as follows:
Intel P4 3.0GHz with HT
Intel 915G motherboard
1GB RAM
80 GB SATA hard disk
Samsung 15" TFT monitor
CD RW/DVD ROM combo drive

I've just installed SuSE Linux 9.3(i586)-Kernel 2.6.11.4-20a-smp(tty1) on this computer.When I rebooted the system,no GUI based login appeared.Instead only a text based login appeared and never went to the GUI mode even after logging in.While booting the final 3 lines were as follows:

Master Resource Control:runlevel 5 has been reached
Failed services in runlevel 5: pcmcia
Failed services in runlevel 5: smbfs nfs xend


Please help me to set the problem right and enjoy Linux.
Thank you
 
Old 08-29-2005, 09:19 AM   #2
abisko00
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Munich
Distribution: SuSE, Ubuntu
Posts: 3,511

Rep: Reputation: 58
Maybe it's just that your graphics card is not properly configured. The failed services should not be the cause. Try to login as root, switch to runlevel 3 (type 'init 3') and run sax2. Configure your card, test, save and exit. Now switch to your normal user account and type startx. If the GUI comes up, reboot and see if it takes you to the graphical login this time.
 
Old 08-30-2005, 08:41 AM   #3
nikhilhandigol
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: India
Distribution: SuSE
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks a lot.Actually the problem seemed to be with monitor config.Anyways the path given by you was perfect.Now i'm enjoying linux.
Thanx once again
 
Old 10-26-2005, 08:55 AM   #4
Sloppyunderfoot
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Maine, USA, North America, Western Hemisphere, Earth, Milky Way Galaxy
Distribution: SUSE10
Posts: 61

Rep: Reputation: 15
Thanks very much for this post. I just had a similar problem and this solved it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GUI Login not appearing nikhilhandigol Suse/Novell 4 10-26-2005 09:36 AM
Text Login to GUI Login stakhous Linux - Newbie 6 02-14-2005 09:11 PM
Gui Not Appearing Correctly redknight Fedora 0 06-23-2004 07:09 PM
login GUI redknight LinuxQuestions.org Member Success Stories 1 06-22-2004 12:14 PM
login without X GUI mkhan Linux - Software 3 07-01-2001 09:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration