LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-25-2005, 04:26 PM   #1
Kdr Kane
Member
 
Registered: Jan 2005
Distribution: SUSE, LFS
Posts: 357

Rep: Reputation: 30
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.


I just installed Mplayer and all the dependent installations. I was testing to see if it was working by testing various formats including mpeg, wmv and avi files. Then, I put a DVD movie in the drive and played it for a while.

However, it appears that Suse detected that I had loaded a DVD into the drive. So, Kaffeine kicked off. I simply closed Kaffeine without using it.

Now I get this error message when I try to load a file into Mplayer:
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

I've seen some information that says I need to change my video output device. Unfortunately, I don't know what I should change it to. Any suggestions for the default from the install?
 
Old 02-25-2005, 06:54 PM   #2
Kdr Kane
Member
 
Registered: Jan 2005
Distribution: SUSE, LFS
Posts: 357

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Nevermind. It looks like it's working now.

I uninstalled Kaffeine and Mplayer. Then reinstalled Mplayer. I still got the error but eventually realized that Kaffeine was still loaded on the panel. I closed it. Then changed to runlevel 1.

When I went back to KDE, Mplayer was working again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mplayer error opening/initializing the selected video_out (-vo) device caulfiek Slackware 9 04-06-2010 06:15 AM
gmplayer Error opening/initializing device cythrawll Slackware 3 12-08-2004 08:25 AM
Libao error: Error Opening Device dahuja76 Programming 0 09-03-2004 01:17 PM
mplayer error opening/initializing what? GT_Onizuka Linux - Software 5 10-21-2003 12:38 AM
Error opening/initializing the selected video_out(-vo) device zyxxm Linux - Software 1 06-29-2003 01:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration