LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-18-2006, 01:40 AM   #1
Sharkscott
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Phoenix, AZ
Distribution: Linux Mint, Fedora, Ubuntu and PCLOS
Posts: 59

Rep: Reputation: 15
Cannot open any KDE Icons, says "malformed URL"


Hi,
I am running SuSE 10.0 and as of yesterday I can no longer double click on any icons, I have to right-click to get them to open.

This is the error message I get,

"KDEInt could not launch..(program)..malformed URL"

I have done several searches on LQ but did not find what I needed.

I know I did something, I just do not know what :-)

Thank You for Your Help.
 
Old 01-18-2006, 03:23 AM   #2
abisko00
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Munich
Distribution: SuSE, Ubuntu
Posts: 3,511

Rep: Reputation: 58
Right-click the icon and select 'Properties', then look where the 'Application' link is pointing to and if the target exists.
A double-click shouldn't be required anyway (default setting is 'single-click').
 
Old 02-05-2006, 06:59 PM   #3
jhuff
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Malformed URL

I am experiencing the same problem when I click on "My Computer, Network Browsing, and Trash" I get the following error:

Error - KIOExec
Malformed URL media:/ or remote:/ or trash:/ as applicable

It seems other people have this problem but I can not find any solutions to it.

I can log on as root and everything works fine. It appears to be something associated with my user account. Has anyone else had any luck fixing this. Currently I'm using KDE 3.4.2 Level b. Also Konqueror works fine.

John
 
Old 02-06-2006, 02:20 PM   #4
Mrpeepers310
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Distribution: Suse 10.1
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
ya ive been having this problem too and ive been trying to fix it with mimetypes and shortcut settings but for some reason it wont work. esp. the icons for removable devices (usb drives, cds) you can't open them up in konqeror its says "(insert device name here) is a folder, but a file was expected." i think it has something to do with the KIOExec but i dont know how to fix it from there.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with KDE "No Name" Icons on the GNOME Desktop dizzi Linux - Software 1 12-05-2005 10:13 AM
difference between "Web server local URL" and "IPv4 address"? kpachopoulos Linux - General 2 09-17-2004 01:30 PM
Compiling KDE 3.2.0 - "Can't open perl script "/dcopidlng/kalyptus" linuxgamer09483 Linux - Software 3 04-09-2004 08:25 PM
"X-MS" cant open because "x-Multimedia System" cant access files at "smb&qu ponchy5 Linux - Networking 0 03-29-2004 11:18 PM
Were are all the new cool KDE "Zoom" Icons kkempter Linux - Software 1 05-23-2003 11:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration