LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-25-2005, 01:25 AM   #1
fivegorillas
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Can't run the installer on Suse 9.3


Hi, I moved my hard drive containing windows xp/suse 9.3 to another computer. I did a reinstall of windows and now I wanted to do a repair of suse and get that up and running. I put in the DVD and selected install, but halfway through initializing the devices, I get a popup telling me "could not find Suse Linux CD - Activating manual setup program". Which is funny because the kernel was just loaded off the DVD.

Someone suggested that I set the option "acpi=off" prior, but that didn't work. I tried the safe setting, but nothing. I downloaded Suse 10.0 beta 2 to see if I could run the installer on that but I get the same problem. I'm still learning linux so I'm now pretty much out of ideas.

The motherboard that I'm using is an Asus K8S-MX with a SiS760GX/965L chipset if that helps.
 
Old 08-25-2005, 01:18 PM   #2
abisko00
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Munich
Distribution: SuSE, Ubuntu
Posts: 3,511

Rep: Reputation: 58
The SUSE support database describes a problem with undetected harddisks on SIS chipsets. They boot with 'insmod=ide-generic'. Maybe your problem is comparable:
http://portal.suse.com/sdb/en/2005/04/akulk_sis93.html
 
Old 08-26-2005, 02:37 AM   #3
fivegorillas
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks alot. That seemed to do the trick. I was able to get into the installer, and I did an update on what I already installed. Unfortunately, after reboot the system locked up while loading at "sh:can't access tty:job control turned off". I guess I might have to do a repair or a fresh install.
 
Old 08-26-2005, 10:21 AM   #4
afaiq
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Bay Area, CA
Distribution: SuSE 10.2
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
hmmm.. during my last computer upgrade, I just booted up SuSE9.2 from my old drive on a new computer. During the boot process, a number of new devices (including the new motherboard chipset) were automatically detected and new drivers were loaded. If I remember correctly, I did not have to do anything else special, except install new nvidia driver.

Unlike XP - which needs 'repair' if you change the motherboard, linux does not, because the kernel does'n need to change (unless you go from x86 to somthing else...). But it looks like you are beyond this point and my suggestion is a bit late in coming
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
linux-installer.sh wont run for UT 2004 PapaSmurf88 Linux - Games 3 05-29-2005 03:35 PM
Gnome 2.8 installer for Suse 9.2? maelstrom209 Suse/Novell 1 01-25-2005 09:24 AM
suse 9.1 installer xtphantomm Linux - Distributions 3 09-27-2004 10:39 AM
Does the Slackware 10.0 installer run 2.6.x? WCprof Slackware 11 07-11-2004 01:00 AM
PC Card Initialization error when trying to run RedHat Linux 7.1 installer. iyusuff Linux - Software 1 09-05-2001 07:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration