LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-17-2006, 01:03 PM   #1
snarvey
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Anyone have success loading driver for ATI Radeon x600 video card?


I have been trying for days to get this working. I downloaded the driver from the ATI site, but am having problems installing it. Anyone have success with this? If so can you provide some detailed, step-by-step instructions for installing the driver? Any help would be appreciated
 
Old 03-18-2006, 02:23 AM   #2
riba43
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Slovenia
Distribution: suse11.0
Posts: 749

Rep: Reputation: 31
http://linux.wordpress.com/2005/10/1...-installation/
http://susewiki.org/index.php?title=...r_Installation

I have SuSE 10.0 installed and I have no problems installing ATI driver. I just follow the instructions written there and everything works fine. After installing you should reboot.

My card is ATI Radeon 9700 (9600generic).

Last edited by riba43; 03-18-2006 at 02:25 AM.
 
Old 03-18-2006, 08:19 PM   #3
slacker9876
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Colorado
Distribution: Ubuntu 6.10, SLED 10
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
My suse 10 b0x at the office has the X600 and installed correctly by default. I did not ever add the ATI driver and do not have any problems to speak of. Just make sure you downloaded the correct X version.
 
Old 03-18-2006, 10:26 PM   #4
snarvey
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks, slacker. What is the proper "X" version to load? I don't know what that is (sorry, very new to this linux business) is it the GUI interface? I loaded the KDE, fwiw
 
Old 03-19-2006, 07:52 AM   #5
seelenbild28
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Germany, Berlin
Distribution: SuSE Linux 9.1/9.2/9.3/10.0/10.1, openSuSE 10.2, 10.3, Slackware, Debian, Redhat, BSD
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
x600

hi,

I was installing the ati-driver (latest 8.23.7) via the ATI-installer from their webpage. It worked all fine and smooth. you need only all the recommended packages to be installed before, like kernel-sources, gcc and so on. For me it works fine, there is only one problem: after the installation the font on the kde login screen and the fonts in the control panels and the kde menu was changed to very very tiny. it is almost not possible to read them. but ok, a lot of fps/s*g.

follow the instructions on the ati webpage...
 
Old 03-19-2006, 05:42 PM   #6
slacker9876
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Colorado
Distribution: Ubuntu 6.10, SLED 10
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by snarvey
Thanks, slacker. What is the proper "X" version to load? I don't know what that is (sorry, very new to this linux business) is it the GUI interface? I loaded the KDE, fwiw
Run the check.sh script provided on the ATI web site. It will tell you the version.
 
Old 05-29-2006, 03:08 AM   #7
derfaust
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: TX, USA
Distribution: slack 9.1, 10, and 10.2
Posts: 144

Rep: Reputation: 15
make sure you run through your kernel config.....

i just followed the instructions on their site....it made my xorg.conf automatically(i was shocked)....and i was able to get my dual-monitor setup working.....

i also used the command 'aticonfig > /root/ati.txt'

this gave me what i needed to know as well.....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sapphire ATI Radeon X700 Pro video card driver for Xorg ..plz help asilentmurmur *BSD 0 03-17-2006 08:24 AM
ATI Radeon 7000 video driver Progmaker Linux - Hardware 3 02-04-2006 07:06 PM
Can't use a ATI MOBILITY RADEON X600 under mandrake 10 hpwit Linux - Hardware 0 10-13-2005 07:24 AM
driver for ATI mobility radeon X600 mat_uk111 Linux - Newbie 7 07-22-2005 03:43 PM
Ati Radeon X600 pro 256mb Manolis Linux - Hardware 2 03-03-2005 10:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration