LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-17-2005, 04:45 AM   #1
prkix
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
9.3- yast online update shows 'unknown' for product and version


I installed Suse 9.3 on this Compaq Armada m700 notebook. Things work really well, except YaST online update.

Here is what 'uname' shows.
# uname -a
Linux linux 2.6.11.4-20a-default #1 Wed Mar 23 21:52:37 UTC 2005 i686 i686 i386 GNU/Linux

When I start yast2 and click on "Online Update', it shows
System Information:
Product: unknown
Version: unknown

I configured /etc/youservers with an HTTP server for getting patches. In order for online_update command to work, I MUST give "-a i386' and '-v 9.3'. Otherwise, "online_update" picks up 9.2 version number and it fails.

I am able to successfully download and even install the patches manually. I am wondering if anyone has ran into and solved that problem with Yast.

Yast2 does not know how to get the version number eventhough uname works fine. I am assuming it does not know how to get the architecture either.
If I specify
dir:///var/lib/YaST2/you/mnt
in /etc/youservers. YaST shows the location, but it is unable to find the patches that are there in that directory.

# cat SuSE-release
SuSE Linux 9.3 (i586)
VERSION = 9.3

Any help is greatly appreciated.
Thanks,
prkix
 
Old 09-17-2005, 01:21 PM   #2
prkix
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
A few other posts pointed to the fix! The explanation is at
http://portal.suse.de/sdb/de/2002/10/81_you2.html

I did the following for my system and YaST2 shows correct product name and OS version.

# cd /var/adm/YaST
# cp InstSrcManager/IS_CACHE_0x00000001/DATA/descr/default* SelDB
# cp InstSrcManager/IS_CACHE_0x00000001/DESCRIPTION/description ProdDB/prod_00000001

- prkix
 
Old 11-12-2005, 04:54 PM   #3
Runlevel51
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Hi,

your post gave me the right tip to solve the same problem for 9.3>10.0
it only works if you have only one entry in /var/adm/YaST/ProdDB/
so after I deleted my backup of the original file it worked.

I wrote about it in detail here:
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=382471

cu, Frank
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with NVIDIA drivers after kernel update with yast online update Sheytan Linux - Software 4 05-06-2007 11:27 AM
YaST Online Update(YOU) Kernel Update? batorma Linux - Newbie 9 10-30-2005 04:17 AM
Yast online update ultra99 Linux - Software 1 03-08-2005 05:37 PM
Problems with NVIDIA drivers after kernel update with yast online update Sheytan Linux - Distributions 0 10-13-2004 12:01 PM
Yast Online Update doesn't know what version I have cruane Linux - Distributions 0 08-06-2004 05:02 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration