LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-08-2012, 09:38 AM   #1
Kumado
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Ohio , USA
Distribution: up to Suse 10.2
Posts: 63

Rep: Reputation: 19
12.1 kppp modem issues


I have installed 12.1 32 bit on my system and have a Agere modem which worked in another machine under Suse 10.3.

lspci -nnkv

03:0a.0 Communication controller [0780]: Agere Systems Venus Modem (V90, 56KFlex) [11c1:0480]
Subsystem: Actiontec Electronics Inc Device [1668:0480]
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
Memory at fdefe000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
I/O ports at ac00 [size=256]
I/O ports at a800 [size=256]
I/O ports at a400 [size=8]
Capabilities: [f8] Power Management version 2
Kernel driver in use: serial


setserial -G /dev/ttyS4 :

/dev/ttyS4 uart 16550A port 0xac00 irq 18 baud_base 115200 spd_normal skip_test

so I setserial to the above.

wvdialconf wvtest
Editing `wvtest'.

Scanning your serial ports for a modem.

Modem Port Scan<*1>: S0 S1 S2 S3
ttyS4<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS4<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS4<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Modem Port Scan<*1>: S5 S6 S7


Sorry, no modem was detected! Is it in use by another program?
Did you configure it properly with setserial?

I am fairly sure it is not in use or on-line.


YaST -> hardware info shows
snapshot1.png

I installed minicom
snapshot5.png
with these settings

I dialed the ISP the system will be using
snapshot2.png

and minicom connects, stays online.

YaST -> network settings -> modem is another issue. It seems to sometimes detect the modem as /dev/modem or /dev/ttyS4 but does so on it's own.

KPPP, which is what I would be using does not detect the modem on /dev/modem or /dev/ttyS4

I am at a loss where to proceed.

I installed and ran scanmodem. I will attach that here also if that is useful to someone who knows but I am thinking the modem is working since minicom can use it and it seems to be listed in the pci list.


I have been and will still be googling but if anyone has any in-sight to share I would be most grateful. I am on the machine right now through my home network but this is for a friend that does not have much and is confined to the cheaper dial-up for now.

thanks

kumado
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kppp log on issues CrimsonSparc Linux - Software 2 05-31-2005 11:58 AM
Modem issues w/kppp & slackware 9.1 promark Linux - Hardware 0 07-10-2004 08:12 PM
KPPP DNS issues! suncloud Linux - Networking 7 11-20-2003 04:21 PM
SAGEM Modem and KPPP under 9.1 glennmsmith Mandriva 9 10-19-2003 01:27 PM
modem kppp problem satimis Linux - Hardware 3 05-10-2003 12:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration