LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-24-2005, 01:57 PM   #1
Rodotheos
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Greece
Distribution: openSuSE 10.3
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
Angry 100 Euros for a Distro with sound problems??? !!!


I have paid (because I thought that this was a kind of support to all those who try to beat Microsoft) almost 100 Euros to get SuSE 9.3 Professional and I can't hear a bloody thing!

The system recognises my sound card. When KDE starts a get the welcome sound with lots of hick-ups and I get no sound at all from any audio CD or an MP3 file.

I had no such problems with my previous 9.1 personal edition of SuSE and I'm really pissed off to pay money and buy problematic OS!

Any help or advise before I return to Microsoft?
 
Old 09-24-2005, 02:01 PM   #2
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 64
What sound card do you have?

What kernel are you using?

What sound system are you using?

What sound applications are you using?

The pro version should entitle you to support from Novell.
 
Old 09-24-2005, 02:29 PM   #3
Rodotheos
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Greece
Distribution: openSuSE 10.3
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
What sound card do you have? -------> SB Audigy LS
What kernel are you using? --------> Kernel 2.6.11
What sound system are you using? ------> I think that it is Alsa - if this is what do you mean by sound system.
What sound applications are you using? ----> All of them but I can't make the sound work.
 
Old 09-24-2005, 02:36 PM   #4
david_ross
Moderator
 
Registered: Mar 2003
Location: Scotland
Distribution: Slackware, RedHat, Debian
Posts: 12,047

Rep: Reputation: 64
If you use mplayer from a terminal, what output do you get:
mplayer /path/to/file.mp3
 
Old 09-24-2005, 03:17 PM   #5
Rodotheos
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: Greece
Distribution: openSuSE 10.3
Posts: 25

Original Poster
Rep: Reputation: 15
...command not found
 
Old 09-24-2005, 08:28 PM   #6
Belwarrior
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: SuSE
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Have you downloaded the multimedia files from YOU to enable playing mp3s? They are not included on the CDs/DVD due to some issues.

Two things to try as well as Creative cards sometimes tend to be finicky.

1) Try using another driver
2) Try Moving your sound card to another PCI slot

Last edited by Belwarrior; 09-24-2005 at 08:33 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
distro for Pentium 100 for net browse & open office? spudler Linux - Distributions 5 04-09-2005 10:41 PM
Xircom CreditCard 10/100 CE3-10/100 driver not loaded under FEDORA or RHEL androphag Linux - Laptop and Netbook 1 02-06-2005 01:35 AM
RBEM56G-100 Xircom RealPort Cardbus Ethernet 10/100+Model 56 Linux Drivers/ Phalk sxa Linux - Laptop and Netbook 1 06-12-2004 11:20 AM
problems with graphic and sound in slackware 9.1 distro shams Linux - Software 4 02-15-2004 09:46 AM
Redhat distro Sound card problems droid Linux - Hardware 2 08-12-2003 10:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration