LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-27-2009, 09:09 PM   #1
Blinker_Fluid
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Clinging to my guns and religion.
Posts: 682

Rep: Reputation: 63
Sendmail problem after solaris 10 patch cluster


So the other night I installed the solaris 10 patch cluster from December on a V490, reconfigured my sendmail.cf file like I always have to after a patch cluster and I can't seem to get mail out of the box. I do have a mail relay I have to go through so I can't hit the outside world directly. If I telnet to my mailrelay on port 25 and compose an email that way it works. I used snoop to watch port 25 and it looks like sendmail is attempting to go to the destination mail server directly instead of using the mail relay and is blocked by firewall. Another V490 I patched at the same time doesn't have the issue and mail works fine after I modified the sendmail.cf.

I created a .mc file with all my options I change (both of them) and compiled like the first section of this doc http://docs.sun.com/app/docs/doc/816...+configuration Step 6 where you test the new configuration works but when I copy my new config into place sendmail still doesn't work.

I'm running Version 8.13.8+Sun of sendmail.

What's funny is every now and then a message gets out of the server then it stops working again for a while.

Any ideas out there?

other info just in case
my options I modify/add in sendmail.cf are
DSsmtp:mailrelay.mycompany.com
and lower down
O DaemonPortOptions=Name=NoMTA4, Family=inet, Addr=127.0.0.1

I also have the following set in /etc/default/sendmail
MODE="-bd"
QUEUEINTERVAL="15m"
 
Old 04-28-2009, 12:06 PM   #2
Blinker_Fluid
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Clinging to my guns and religion.
Posts: 682

Original Poster
Rep: Reputation: 63
Made some progress today, it appears that sendmail is running with a -C option pointing to a different config file

root 10119 10118 0 09:20:33 ? 0:00 /usr/lib/sendmail -bd -q15m -C /etc/mail/local.cf
smmsp 10116 1 0 09:20:33 ? 0:00 /usr/lib/sendmail -Ac -q15m
root 10118 1 0 09:20:33 ? 0:00 /usr/lib/sendmail -bd -q15m -C /etc/mail/local.cf


if I disable sendmail and then relaunch via /usr/lib/sendmail -bd -q15m it works and sends all the mail through my relay.

Anyone know why sendmail is starting up with the -C /etc/mail/local.cf option? And how to get rid of it starting that way?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Having problem building/installing Sendmail 8.14.2 by using Solaris 8 x86 johncsl82 Solaris / OpenSolaris 7 07-08-2008 02:48 AM
Patch Server on Solaris 9 sajidmumtaz Solaris / OpenSolaris 14 08-02-2006 02:27 AM
check for Sun Recommended Patch Cluster DarReNz Solaris / OpenSolaris 4 05-25-2006 12:59 AM
Solaris 9 Patch Cluster questions itsjustme Solaris / OpenSolaris 1 11-18-2003 10:21 AM
Sendmail aliases nis problem in solaris simquest Linux - General 1 11-01-2002 09:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration