LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-22-2010, 06:03 AM   #1
ajitbakre
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Thumbs up OpenSolaris network connection


I have installed opensolaris 9.6 on my hard disk no 1.
It installed successfully.
It is not detecting the network connection. I have tried nwam as well as physical configuring however it did not help.
I think it is because of following:
1. DSL is by MTNL and is through USB. The trouble may be overcome if I connect through ethernet??
2. My Smartlink 56 modem driver is not with opensolaris but that is dial up modem.
3. Or is opensolaris better with wireless modem or wired modem? Mine is wireed modem MT882 by mtnl.

Hello friends there. It would be great if we discuss this and how to overcome it.

Best of luck to all

AJIT R. BAKRE
 
Old 05-23-2010, 01:35 AM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,523

Rep: Reputation: 365Reputation: 365Reputation: 365Reputation: 365
There is a tool in the live CD that detects your hardware and tells if a drivers exists or not for it. Did you run it ?

In any case, OpenSolaris networking is commonly based on rj45 or wifi Ethernet. USB or dial-up modems are either unsupported or at best quite complex to set-up and not well documented.
 
  


Reply

Tags
connection, network, opensolaris


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
b43-fwcutter-no connection with WEP encrypted network while WPA network works blorpton Linux - Networking 6 01-25-2010 03:06 AM
Network connection stopped working... network icon at bottom right corner dissapered? MFA Linux - Newbie 6 03-29-2009 07:00 AM
my internet connection disconnects my network connection? emre polat Linux - Networking 2 12-19-2006 02:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration