LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-21-2006, 01:13 AM   #1
UltraSoul
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Japan
Distribution: REDHAT9.0, Mandrake10.1
Posts: 404

Rep: Reputation: 31
NFS version incompatible issue


I have a share point /pub on the FC5.

I mount the /pub on my /test of solaris 10, I got the following problem.

# mount FC5:/pub /test
nfs mount: mount: /test: Not owner <<==

I googled it and found that the mount error is due to the NFS incompatible client version. In /etc/default/nfs NFS_CLIENT_VERSMAX is set to 4 which is default one on solaris 10.
I use NFS3.0 then mount the /pub into /test of my solais box successfully.

# mount -o vers=3 FC5:/pub /test <<==

Q1. I can set NFS_CLIENT_VERSMAX to 3 and reload NFS service then I can mount without vers option. But I wonder whether this change will effect mounting the shared filesystem of other solaris box.

Q2. How to confirm NFS version on linux box? Here is for solaris, Can someone tell me the linux-related question? Thanks.
 
Old 10-21-2006, 01:49 AM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,499

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
Q1: The other solaris box will adjust to version 3.
 
Old 10-21-2006, 03:13 AM   #3
UltraSoul
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Japan
Distribution: REDHAT9.0, Mandrake10.1
Posts: 404

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Hi,jlliagre

I encounter a new problem.
ultra10 has solaris 10 installed. I shared /pub as rw,everyone.

#showmount -e
export list for ultra10:
/pub (everyone)

The ultra10 is connected to a router.
# ping ultra10's global IP
ultra10 is alive

# mount -o soft ultra10_global_IP:/pub /mnt
mount to NFS server 'ultra10_global_IP' failed: server is down.


I suspect the router port forwarding is the RCA of the issue.

I opened port 2049,2061. But I also failed to mount the ultra10
FS into my linux box.

Can you give me some advices? Thank you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nfs version 4 support lacking in 10.2 ardya Slackware 3 10-02-2006 03:29 PM
nfs version older than kernel gabsik Linux - Networking 13 05-31-2006 12:44 PM
Rollback NFS version anand_kt Linux - Networking 1 08-16-2005 11:15 AM
Latest NFS version for Redhat 7.3 using 2.4.24 Kernel? mattingg Linux - Networking 0 02-17-2004 10:55 AM
Compiling Evolution 1.4 issues on Slackware 9 (incompatible db3 version) Obi-Wan_Kenobi Slackware 2 06-11-2003 11:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration