LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-25-2009, 07:38 PM   #1
penyuan
Member
 
Registered: Oct 2009
Distribution: Scientific Linux 6
Posts: 71

Rep: Reputation: 5
"ld: fatal:" Error 1 running make on libiconv 1.13.1


Hello,
I am trying to compile and install the latest libiconv 1.13.1 (downloaded directly from the official GNU site) on my installation of i386 OpenSolaris 2009.06.

1. ./configure --prefix=/usr/gnu --enable-shared --with-pic

2. make ends with this error:

libtool: link: gcc -shared -Wl,-z -Wl,text -Wl,-h -Wl,libiconv.so.2 -o .libs/libiconv.so.2.5.0 .libs/iconv.o .libs/localcharset.o .libs/relocatable.o -lsec -lc
Text relocation remains referenced
against symbol offset in file
aliases_lookup 0x129a6 .libs/iconv.o
aliases_lookup 0x12ee4 .libs/iconv.o
ld: fatal: relocations remain against allocatable but non-writable sections
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [libiconv.la] Error 1
make[1]: Leaving directory `/src/libiconv-1.13.1/lib'
make: *** [all] Error 2

I have the latest binutils installed (2.20) and GCC 4.3.2 from Package Manager.
Also, the following configure options have been unsuccessfully atttempted:

./configure --prefix=/usr/gnu --enable-shared
./configure --prefix=/usr/gnu --with-pic
./configure --prefix=/usr/gnu

Any help would be appreciated! Thanks.
 
Old 10-25-2009, 10:49 PM   #2
paulsm4
Guru
 
Registered: Mar 2004
Distribution: SusE 8.2
Posts: 5,863
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: Disabled
Hi -

I'm confused about the ".libs" thing - I don't recall "iconv" creating a ".libs" directory.

Anyway - I'd suggest:

1. run "make clean"
<= Delete any binaries you might have created since your "./configure"

2. find . -name ".o" -print
<= Make *sure* you've deleted all your object binaries

3. make
<= Re-run "make" ... and hopefully you *won't* get the same error this time
 
Old 10-26-2009, 02:57 AM   #3
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014.08, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 14,278

Rep: Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664Reputation: 2664
*
' libiconv-1.13.1/lib/ ' exists, when you unpack the tarball.

The hidden directory
' libiconv-1.13.1/lib/.libs/ ' is a created one ...
.. may be a new thing by this version .. ?

.....

Last edited by knudfl; 10-26-2009 at 02:59 AM.
 
  


Reply

Tags
error, make, relocation


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CFLAGS vs EXTRA_CFLAGS, Ubuntu server 9.04 error while running "make install" Invisible-Man Linux - General 21 07-14-2009 07:31 AM
FATAL error: "Thermal" and "Fan" ibex Linux - Hardware 1 06-22-2006 07:31 AM
General question while running make "make[2]: *** [main.o] Error 1" matazar42 Linux - Software 3 08-15-2005 01:39 PM
Postgresql error FATAL: user "root" does not exist" cgetty Ubuntu 4 06-21-2005 03:11 PM
error running "make" and "arkollonrc"... Toro Linux - Software 1 04-19-2004 01:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration