LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-16-2007, 03:22 AM   #1
flowerman
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Tripoli/Libya
Distribution: Solaris
Posts: 73

Rep: Reputation: 15
Install NIC Broadcom 440x Solaris 10 06/06 X86


driver not attached??

seems it's looking for instance name and I cant find it with #prtconf does any one know how ?
 
Old 02-16-2007, 04:40 AM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,502

Rep: Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357
try: /usr/X11/bin/scanpci
 
Old 02-16-2007, 10:42 AM   #3
flowerman
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Tripoli/Libya
Distribution: Solaris
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: 15
#ifconfig bnx2[instance_number] plumb ?? what is an instance number and how can I find it?
 
Old 02-16-2007, 11:29 AM   #4
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,502

Rep: Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357
Can you provide some context about your question ?

What was returned by scanpci ?

Where did you find this bnx2 driver ?

An instance number is likely to be 0, assuming you have only one device of this kind.
 
Old 03-01-2007, 06:48 AM   #5
flowerman
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Tripoli/Libya
Distribution: Solaris
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: 15
problem solved . I found another driver and it's work fine.
 
Old 03-01-2007, 07:42 AM   #6
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,502

Rep: Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357
Good to know.
Can you share with the rest of us what was the problem and how did you solve it ?
 
Old 03-01-2007, 07:57 AM   #7
flowerman
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: Tripoli/Libya
Distribution: Solaris
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yes sure,

I tried to install it with original driver which I download it from broadcom site but it doesn't work! so while i'm searchin on the net I found another driver bfe.x.x.tar which is work fine .

so any one have problem with it try to install this driver .

http://www.zshare.net/download/bfe-2-3-0a-tar-gz.html

Last edited by flowerman; 03-01-2007 at 08:16 AM.
 
Old 03-01-2007, 08:44 AM   #8
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,502

Rep: Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357
Thanks for the info
 
Old 02-06-2008, 12:40 PM   #9
ravilboro
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
hello mate

iam new to solaris. could u plz tell me how to install the driver?
 
Old 02-06-2008, 01:29 PM   #10
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,502

Rep: Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357Reputation: 357
Welcome to LQ.

What is the driver you are trying to install ? bfe ? bnx ? another one ?

What is your NIC ?
 
Old 05-30-2008, 03:56 AM   #11
northwindrocker
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
hi everybody

Can you tell me the bfe driver can drive Broadcome bcm5700 NIC in Solaris 10?


and the detail install process.

Thanks a lot
 
Old 05-30-2008, 04:23 AM   #12
coolster
Member
 
Registered: Nov 2007
Distribution: Solaris 10, Solaris Nevada
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by northwindrocker View Post

Can you tell me the bfe driver can drive Broadcome bcm5700 NIC in Solaris 10?

and the detail install process.
Guys,

Read this webpage carefully and follow the procedure.
http://www.sun.com/bigadmin/features..._to_driver.jsp

Here is some Broadcom specific info from the reseller:
http://support.3com.com/infodeli/too...risrelease.txt

Cheers, C

Last edited by coolster; 05-30-2008 at 04:55 AM.
 
Old 05-30-2008, 06:33 AM   #13
northwindrocker
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
coolster

Thanks a lot , you are great!!!

I have readed the sun webpage word by word.and review my system .
I have installed Broadcom bcm5700 driver in this system.and I visited the /etc/driver_aliases ,
I can find bcme "pci14e4 1644" this is the Broadcom NIC pciid,it's right.
but when I #ifconfig bcme0 plumb up
the error is
ifconfig : plumb : bcme0: no such interface

why ? could you help me ?

Thanks a lot

Last edited by northwindrocker; 05-30-2008 at 06:42 AM.
 
Old 05-30-2008, 06:51 AM   #14
northwindrocker
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
and also
I have 2 PE4600 server. The another one after I installed Solaris 10, I do not install the Broadcom drive .The default Broadcom aliase is bge0.
I can bring it up use #ifconfig bge0 plumb up
and
#ifconfig bge0 192.168.101.153 netmask 255.255.255.0
the all ok but can not connect to the network. ping itself is ok ,but can't ping any others,The other one can't ping it also.
it very confusion me .
 
Old 05-30-2008, 11:08 AM   #15
coolster
Member
 
Registered: Nov 2007
Distribution: Solaris 10, Solaris Nevada
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by northwindrocker View Post
I can find bcme "pci14e4 1644" this is the Broadcom NIC pciid,it's right.
but when I #ifconfig bcme0 plumb up
the error is
ifconfig : plumb : bcme0: no such interface
First check if the driver module really is loaded by using "modinfo": modinfo | grep bcme
If it isn't, use modload.
However, you should ask yourself why the driver is not loaded.... (did you issue the command "devfsadm -i <driver>" after installation of the driver, and did you reboot the box after that?).

By the way: the right order of commands in bringing the interface to work is:

#ifconfig -a
#ifconfig <intname> plumb
#ifconfig <intname> inet <ipnumber> netmask <number>
#ifconfig <intname> up


Some commands may be combined, others not.

Quote:
Originally Posted by northwindrocker View Post
#ifconfig bge0 192.168.101.153 netmask 255.255.255.0
the all ok but can not connect to the network. ping itself is ok ,but can't ping any others,The other one can't ping it also.
it very confusion me .
I think you are not entirely done with the network configuration:

/etc/hostname.bcme0
/etc/hosts
/etc/netmasks
/etc/defaultrouter


And then the dns stuff in /etc/resolv.conf and /etc/nsswitch.conf

I suggest you first try to configure the network so that everything works from bootime. On the other hand, if you are workin an older Build of Solaris 10, you may suffer from an old bug:

Although, the /etc/inet/ipnodes files is primarily for IPv6 only, without adding an entry to the file, the IP address (IPv4) doesn’t become active. This seems to be a known problem but the good news is this is now fixed in the Solaris 10 U4 (08/07 build).

Cheers, C

Last edited by coolster; 05-30-2008 at 11:32 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broadcom 440x Fedora Core 4 problems morphelia Linux - Laptop and Netbook 0 12-08-2005 09:43 AM
Installing Broadcom 440x Driver pc1962 Linux - Hardware 3 11-25-2005 08:29 PM
NIC disappear after rebooting (Solaris 10 x86) voldi Solaris / OpenSolaris 7 04-08-2005 01:40 AM
Installing Broadcom 440x driver midk Red Hat 2 06-26-2004 03:04 PM
broadcom 440x with 2.4.24 kernel redRemi Linux - Networking 4 05-09-2004 02:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:02 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration