LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-09-2006, 04:46 PM   #1
fakie_flip
Senior Member
 
Registered: Feb 2005
Location: san antonio, texas
Distribution: Fedora 64 bit RAID0 + LUKS, CentOS (server), Backtrack, Gentoo Hardened
Posts: 1,441

Rep: Reputation: 80
Question Failed to execute child process "xscreensaver"


I just created created a normal system user with Sun Managment Console who belongs to the staff group. I logged in as that user. I never got this error untill now. I rebooted, and it happened again. Look in the picture:

http://www.uploadfile.info/uploads/5b46264b6d.jpg
 
Old 09-10-2006, 12:57 PM   #2
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,500

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
That's a known bug, see:

http://bugs.opensolaris.org/bugdatab...bug_id=6449209
http://forum.sun.com/jive/thread.jsp...ssageID=269635
 
Old 09-11-2006, 02:11 PM   #3
fakie_flip
Senior Member
 
Registered: Feb 2005
Location: san antonio, texas
Distribution: Fedora 64 bit RAID0 + LUKS, CentOS (server), Backtrack, Gentoo Hardened
Posts: 1,441

Original Poster
Rep: Reputation: 80
It's a bug, but I also found a fix for it by changing a variable in /etc/profile. I can't remember exactly what I did, but it worked. If anyone's having the same problem, he or she can send me an email, and I will find out what I did.
 
Old 09-11-2006, 02:22 PM   #4
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,500

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
Well, the fix is in the second link I posted, i.e. adding /usr/openwin/bin to the PATH.
 
Old 09-16-2006, 10:29 PM   #5
fakie_flip
Senior Member
 
Registered: Feb 2005
Location: san antonio, texas
Distribution: Fedora 64 bit RAID0 + LUKS, CentOS (server), Backtrack, Gentoo Hardened
Posts: 1,441

Original Poster
Rep: Reputation: 80
It's been fixed.
 
Old 10-21-2008, 12:58 AM   #6
eozakos
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
xscreensaver

hi there,

I tried "PATH=$PATH:/usr/openwin/bin" in .profile but it didn't work for me.I can log in by root but i can't log in with my other username.It appears "failed to execute child process "xscreensaver"" in my other username.Can you help me get through with this??

P.S:when i switch to other username from root,commands doesn't work in terminal
 
Old 10-21-2008, 01:45 AM   #7
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,500

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
Can you clarify what Solaris version you are using, when does the message appears, does it prevent you from login in as a non root user ?

What is the PATH when you switch to the other username ?
 
Old 10-21-2008, 06:49 AM   #8
eozakos
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I am using Solaris 10g.It doesn't prevent me logging as a non root user but after logging on Solaris "failed to execute child process" and nothing in the screen appears.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot launch entry oowriter Failed to execute child process "/usr/bin/oowriter" Mark_in_Hollywood Linux - General 2 04-13-2006 10:14 AM
"wine: failed to create the process heap", in Fedora Core 2 crimsonmoon Linux - Software 3 06-16-2004 04:59 AM
cannot execute "/sbin/agetty" <-- appears during kernel boot process CestusGW Linux - General 2 01-10-2004 05:16 PM
RealPlayer child process "_LOCATION_/realplay" not found error krome Red Hat 1 11-11-2003 02:23 AM
does failed using urpmi messed up my "Install Software" / "mandrake update" ??? sirpelidor Mandriva 1 11-02-2003 09:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration