LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-04-2007, 04:31 AM   #1
rajaniyer123
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: BARODA, GUJARAT
Posts: 259

Rep: Reputation: 30
Connectivity Issue


Hi
As we are facing the Connectivity issue among three servers.
interface 1 interface 2 Solaris
Server 1 10.211.1.10 Sol 9
Server 2 10.211.1.4 192.168.0.1 Sol 9
Server 3 192.168.0.2 Sol 10

As we are facing the problem as mentioned below.

Ping from Server1 to Server 3 is working & vice versa.
SSH Access from Server 1 to Server 3 is working.
SSH Access from Server 3 to Server 1 is not working.
NFS Access from Server 1 to Server 3 is working.
NFS Access from Server 3 to Server 1 is not working.

Can you suggest me where may be the problem is ? As there is no firewall between them.

Thanks
Rajan
 
Old 07-04-2007, 05:39 AM   #2
kool_kid
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Dubai, UAE
Distribution: RHL
Posts: 350

Rep: Reputation: 30
seems to be some configuration problem in server 3 check ur configs again in server 3
 
Old 07-04-2007, 06:15 AM   #3
rajaniyer123
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: BARODA, GUJARAT
Posts: 259

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hi

Hi

As we have gone throgu /etc/defaultroute which seems ok, can you suggest is ther any file which blocks the ssh & nfs from server 1 to server 3.

Thanks
Rajan
 
Old 07-04-2007, 06:15 AM   #4
gruntwerk
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: PA
Distribution: fc9
Posts: 89

Rep: Reputation: 15
looks like you are trying to route thru server 2; check the config on that, it seems to know to forward packets originating on the 10.211. subnet but not the 192.168
 
Old 07-04-2007, 11:29 AM   #5
rajaniyer123
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: BARODA, GUJARAT
Posts: 259

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hi

But as we have other 2 servers in the same subnet of Server1, The connectivity between this two servers and Server3 i.e all services like [ssh, nfs] are working.

So there is something misconfigured in Server1 only, but as I am not able to locate that error.

Can you please guide.

Thanks
Rajan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenVPN Bridging Connectivity Issue (possible TAP problem?) SquishyMarbles Linux - Networking 2 09-28-2006 11:28 PM
Internet Connectivity Issue sdr0715 Linux - General 2 09-28-2005 02:11 PM
Network Connectivity Issue EERookie Linux - Networking 2 01-30-2005 02:44 PM
FC3 Internet connectivity issue zeronowhere Linux - Networking 1 11-28-2004 04:57 PM
internet connectivity dns issue dreamplex Linux - Networking 5 04-13-2004 09:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration