LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Solaris / OpenSolaris (http://www.linuxquestions.org/questions/solaris-opensolaris-20/)
-   -   Connectivity Issue (http://www.linuxquestions.org/questions/solaris-opensolaris-20/connectivity-issue-566521/)

rajaniyer123 07-04-2007 03:31 AM

Connectivity Issue
 
Hi
As we are facing the Connectivity issue among three servers.
interface 1 interface 2 Solaris
Server 1 10.211.1.10 Sol 9
Server 2 10.211.1.4 192.168.0.1 Sol 9
Server 3 192.168.0.2 Sol 10

As we are facing the problem as mentioned below.

Ping from Server1 to Server 3 is working & vice versa.
SSH Access from Server 1 to Server 3 is working.
SSH Access from Server 3 to Server 1 is not working.
NFS Access from Server 1 to Server 3 is working.
NFS Access from Server 3 to Server 1 is not working.

Can you suggest me where may be the problem is ? As there is no firewall between them.

Thanks
Rajan

kool_kid 07-04-2007 04:39 AM

seems to be some configuration problem in server 3 check ur configs again in server 3

rajaniyer123 07-04-2007 05:15 AM

Hi
 
Hi

As we have gone throgu /etc/defaultroute which seems ok, can you suggest is ther any file which blocks the ssh & nfs from server 1 to server 3.

Thanks
Rajan

gruntwerk 07-04-2007 05:15 AM

looks like you are trying to route thru server 2; check the config on that, it seems to know to forward packets originating on the 10.211. subnet but not the 192.168

rajaniyer123 07-04-2007 10:29 AM

Hi

But as we have other 2 servers in the same subnet of Server1, The connectivity between this two servers and Server3 i.e all services like [ssh, nfs] are working.

So there is something misconfigured in Server1 only, but as I am not able to locate that error.

Can you please guide.

Thanks
Rajan


All times are GMT -5. The time now is 09:47 PM.