LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Other *NIX Forums > Solaris / OpenSolaris
User Name
Password
Solaris / OpenSolaris This forum is for the discussion of Solaris and OpenSolaris.
General Sun, SunOS and Sparc related questions also go here.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-29-2012, 07:13 AM   #1
nap-ster
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2012
Posts: 11

Rep: Reputation: Disabled
cant access all slices


hi, i am new to solaris.... i am unable to use all slices in my vmware(solaris 10). whe n i am using Format command ... at the time of labeling it shows , cant label mounted partition,,, i want to use all slices for SVM... what should i do..... is there any procedure to create new slices........
 
Old 07-01-2012, 03:34 AM   #2
honeybadger
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: India
Distribution: Slackware (mainly) and then a lot of others...
Posts: 847

Rep: Reputation: Disabled
Hope you have read the installation document (if there is any) with solaris.
The thing here is the way the kernel sees the hard drive. Due to some calculation with cylenders and accessible areas of the hard drive it is possible that there is some part of the hard drive that is not seen by the kernel.
What I would suggest here is: format the entire drive as the /.
I think this issue has been sorted out with the x64 architecture, I am not sure though.
 
Old 07-01-2012, 05:09 AM   #3
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,493

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
Quote:
Originally Posted by nap-ster View Post
hi, i am new to solaris.... i am unable to use all slices in my vmware(solaris 10). whe n i am using Format command ... at the time of labeling it shows , cant label mounted partition,,, i want to use all slices for SVM... what should i do..... is there any procedure to create new slices........
Please provide more details about your current partition and slice layout and what you want to change in it.
 
Old 07-01-2012, 01:25 PM   #4
nap-ster
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2012
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
"" i am running solaris machine on vmware,,""
i have 6 slices..... c0d0s1 t0 c0d0s6...... as per my procedur for installation process, there i allotted partition in following manner.
/ 15000
swap 1024
/usr 5000
/opt 6000
/var 5000
/export/home 10000
when i am executing format command f0r 1, 2 . 3 , 4 , 5. it shows while labeling that cannot label the partition is mounted on so and so..... same prolem with newfs command.....
please give me detailed solution,,, if possible with command.....
 
Old 07-01-2012, 02:51 PM   #5
jlliagre
Moderator
 
Registered: Feb 2004
Location: Outside Paris
Distribution: Solaris10, Solaris 11, Mint, OL
Posts: 9,493

Rep: Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355Reputation: 355
What procedure are you following ?
The OS is rightfully refusing you to modify partitions that contain mounted file systems or worst, to newfs them.
 
Old 07-02-2012, 01:49 AM   #6
nap-ster
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2012
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
is there any other procedure.... this procedure is tought by my teacher.... and he is not in contact with me... if have solution then plpz inform mme....
 
Old 07-02-2012, 04:32 PM   #7
_sa_
LQ Newbie
 
Registered: May 2012
Distribution: OpenIndiana, OSX, Solaris 10, Solaris 11, OEL, Centos, Slackware, Ubuntu
Posts: 22

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by nap-ster View Post
is there any other procedure.... this procedure is tought by my teacher.... and he is not in contact with me... if have solution then plpz inform mme....
reinstall and use a zfs Root partition:

http://macrae.wordpress.com/2008/11/...tallation-tip/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Login Error after adjusting space on slices SBN Solaris / OpenSolaris 3 04-18-2012 10:46 AM
slices and file system binary_0011 Solaris / OpenSolaris 4 08-20-2009 03:44 PM
rw access to Solaris ufs slices from Linux shachter Solaris / OpenSolaris 1 07-06-2007 11:43 AM
Mencoder: audio delay when encoding in slices!? J_Szucs Linux - Software 7 06-25-2006 05:30 PM
Defining the Slices desbyleo Solaris / OpenSolaris 10 05-07-2003 09:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration