LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-21-2004, 04:28 PM   #1
m0ngos3
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Slackware
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Sata Raid + IDE = it won't install *head hitting wall*


hardware:

processor; athlon xp 3200
mother board; soyo kt880 dragon 2
video; ati radeon 9600xt
memory; 1 gig low latency DDR
hard drives; two 75 gig Sata striped and one 120 gig IDE
install; slackware 10 from CD


i have all sorts of problems here. i don't want to loose any of the freaky weird animal porn (i don't really have any freaky weird animal porn) on my windows partition (the Sata array) so i bought an IDE drive for slackware. windows almost sees this new drive so i'm almost certain that it's installed properly. slackware will boot and get to the point where i need to format before any errors show up,when i try to use fdisk or cfdisk nether can find my ide drive, from what i've read it should be hdc

another problem, more an inconvenience than anything else is i don't have a paper book and i only have one computer so i can't get online install help while installing
 
Old 12-26-2004, 05:08 PM   #2
m0ngos3
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Slackware
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i got it to install, i ended up wiping the drive (used the WD software to write zeros) then i made 4 fat 32 partitions, ran cfdisk and the default kernel, it installed ok (i think) but i must have messed up the lilo setup because i have to change bios boot order to switch between window (on my sata) and slack (on my ide)

Last edited by m0ngos3; 12-26-2004 at 05:15 PM.
 
Old 12-26-2004, 05:23 PM   #3
m0ngos3
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Slackware
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
slackware ended up seeing my ide as hda, haven't gotten it to see my sata yet i think that's the problem with lilo
 
Old 01-23-2005, 04:09 PM   #4
biblefreak
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: West Texas
Distribution: Ubuntu Hardy
Posts: 44

Rep: Reputation: 15
I am fixing to do the same thing, and was doing some checking to find the best way to do it. Did you leave your SATA drives plugged in when you installed Slack? My thought is, install Slack on the IDE with the Windows RAID unplugged, once it is finished, leave BIOS set to boot from RAID and the install a third party boot manager such as GAG.

Any thoughts?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
does linux support the sata raid and ide raid in k7n2 delta ilsr? spyghost Linux - Hardware 10 04-16-2004 05:27 AM
i'm hitting the concrete wall with tc! yelp me! saturn_vk Linux - Networking 2 02-02-2004 03:33 PM
Installation - Hitting a brick wall stuseed Red Hat 1 12-23-2003 07:01 PM
DirectColor,16bits, Wall, Head, Bash PhilShaw Linux - Hardware 0 11-11-2003 04:48 AM
bashing my head against a wall mcd Linux - Newbie 12 08-16-2003 01:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration