LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 05-10-2005, 02:39 AM   #1
nutthick
Member
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slack
Posts: 214

Rep: Reputation: 30
No Video BIOS modes for chosen depth


I'm still slogging away here trying to get some sort of GUI to start. I have run xorgsetup and then tweeked the following lines as follows:

HorizSync 30 - 82
VertRefresh 56 - 76

But when I run startx I get the following messages

No Video BIOS modes for chosen depth
Screen(s) found, but none have a useable configuration

I tried changing DefaultDepth from 24 to 16, but no luck. I'm using an i810 chipset, that I've had working under Redhat. My monitor is 1280x1024.

Does anyone know what I'm doing wrong?

Thanks

Last edited by nutthick; 05-10-2005 at 02:48 AM.
 
Old 05-10-2005, 05:55 AM   #2
nutthick
Member
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Slack
Posts: 214

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I've made some progress. I've put

Virtual 1280 1024

into my Display section and now all GUIs load, EXCEPT KDE and Gnome, the very two I want to look at. KDE gets to a GUI stage and then brings up a box with

Could not start kdeinit. Check you installation

where Gnome flashes up an 'x' cursor for a fraction of a second, before dumping into bash with

Can't locate module i915

and more. Why can some GUIs start and others not? Does anyone know what is going on?

Thanks
 
Old 07-20-2005, 09:32 AM   #3
hellhammer
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
How did you set it up for Virtual 1280 1024?
 
Old 07-20-2005, 10:09 AM   #4
tuxdev
Senior Member
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Slackware
Posts: 2,008

Rep: Reputation: 110Reputation: 110
try using 1024x768 instead of Virtual 1280x1024
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I810(0) No video BIOS for chosen depth bpellet314 Linux - Newbie 2 12-25-2004 01:13 PM
2 video modes, can i switch without reboot? true_atlantis Linux - Hardware 4 05-30-2004 02:00 PM
LG studioworks 575n video modes keevitaja Linux - General 0 08-15-2002 06:36 PM
SDL Video Modes to string array verigoth Programming 4 05-24-2002 03:21 AM
Changing Video Modes UncleAdam Linux - General 2 12-27-2001 04:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:40 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration