LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-16-2005, 12:49 PM   #16
Youri
Member
 
Registered: Oct 2004
Distribution: slamd64-current, slackware-current, clfs 6.1, arch-current, ubuntu dapper
Posts: 144

Rep: Reputation: 15

ive got the exact same chipset as you tana and had my problems too but here's how i solved it...
first of all the sound card is detected as a sis under windows(7018 if im right) but in linux it gets detected as a trident soundcard(lspci does give sis 7018 but alsaconf said it was trident) so in your kernel configuration(i prefer menuconfig) you must look under device drivers ---> sound ---> advaced linux sound architecture --> pci-cards and then search for the trident module then you can choose to make a module of it or you can compile it into the kernel (i prefer the latter).
then again there is something you must take in mind alsa 1.0.5 works with kernel 2.4 but alsa 1.0.8 doesn't (with me it didnt) it does work fine with my new 2.6 kernel. hope this helps

youri

Last edited by Youri; 05-16-2005 at 01:02 PM.
 
Old 05-16-2005, 01:25 PM   #17
cb951303
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Slackware 11 + Dropline Gnome 2.16
Posts: 194

Rep: Reputation: 30
I had the same problems
the best way is the recompile alsa modules in kernel
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack 10 - No Sound After Fresh Install IamI Slackware 8 06-16-2005 09:30 PM
Fresh install of Slackware will not load X whited Linux - Hardware 4 06-04-2005 04:16 PM
no sound on a fresh install slackware 10... kublador Slackware 13 08-29-2004 10:05 PM
Getting 2.6.7 with slackware on a fresh install equilibrium Slackware 6 07-13-2004 05:41 PM
Can't boot after fresh install of Slackware Darvocet Linux - General 2 02-22-2003 11:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration