LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware - Installation (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-installation-40/)
-   -   grub2 returns a "invalid magic number" error when booting slackware 13.0's kernel (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-installation-40/grub2-returns-a-invalid-magic-number-error-when-booting-slackware-13-0s-kernel-759604/)

baji 10-04-2009 09:56 AM

grub2 returns a "invalid magic number" error when booting slackware 13.0's kernel
 
What's this problem? Thanks.

H_TeXMeX_H 10-05-2009 10:51 AM

Hello, and welcome to LQ.

First of all, I'd like to ask for a bit more information on the problem, namely:

How did you install grub ? Because slackware installs lilo by default.

Where exactly is this error, and post the exact error plus a few lines before. It needs to be exact, because just "invalid magic number" at some time during boot can mean many things.

Please do provide other info that might be useful, like what you might have done before this error to maybe inadvertently cause it.

Think about it from our point of view, you give us two phrases to go on (of which only one contains information), to diagnose an error like this ... what do you think the chances are of us doing this (omitting psychic abilities some of us may possess).

xwhbin 02-21-2010 03:43 AM

my grub.cfg:
menuentry "slackware 12.2 "{
linux /boot/vmlinz root=/dev/hdb3 vga=733
}

that's no problem!

you can try install grub2,use update-grub command.

xwhbin 02-21-2010 03:45 AM

menuentry "slackware 12.2" {
linux (hd0,3)/vmlinuz root=/dev/hdb3 ro vga=773
}

titopoquito 03-09-2010 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by xwhbin (Post 3871254)
menuentry "slackware 12.2" {
linux (hd0,3)/vmlinuz root=/dev/hdb3 ro vga=773
}

It's been some time since you posted this, but just spotted it. I think you have a typo in there. (hd0,3) translates to hda3 and not hdb3. It should be either hda3 or (hd1,3) instead I think.


All times are GMT -5. The time now is 11:39 PM.