LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-04-2009, 10:56 AM   #1
baji
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
grub2 returns a "invalid magic number" error when booting slackware 13.0's kernel


What's this problem? Thanks.
 
Old 10-05-2009, 11:51 AM   #2
H_TeXMeX_H
Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269
Hello, and welcome to LQ.

First of all, I'd like to ask for a bit more information on the problem, namely:

How did you install grub ? Because slackware installs lilo by default.

Where exactly is this error, and post the exact error plus a few lines before. It needs to be exact, because just "invalid magic number" at some time during boot can mean many things.

Please do provide other info that might be useful, like what you might have done before this error to maybe inadvertently cause it.

Think about it from our point of view, you give us two phrases to go on (of which only one contains information), to diagnose an error like this ... what do you think the chances are of us doing this (omitting psychic abilities some of us may possess).
 
Old 02-21-2010, 04:43 AM   #3
xwhbin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2010
Location: china
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
my grub.cfg:
menuentry "slackware 12.2 "{
linux /boot/vmlinz root=/dev/hdb3 vga=733
}

that's no problem!

you can try install grub2,use update-grub command.
 
Old 02-21-2010, 04:45 AM   #4
xwhbin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2010
Location: china
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
menuentry "slackware 12.2" {
linux (hd0,3)/vmlinuz root=/dev/hdb3 ro vga=773
}
 
Old 03-09-2010, 07:15 PM   #5
titopoquito
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Ruhr Area, Germany
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 1,525

Rep: Reputation: 94
Quote:
Originally Posted by xwhbin View Post
menuentry "slackware 12.2" {
linux (hd0,3)/vmlinuz root=/dev/hdb3 ro vga=773
}
It's been some time since you posted this, but just spotted it. I think you have a typo in there. (hd0,3) translates to hda3 and not hdb3. It should be either hda3 or (hd1,3) instead I think.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] booting a newly compiled kernel error :"invalid or unsupported executable format" shivanth Linux - Kernel 1 09-16-2009 07:57 AM
ns:"error when calling class OldSim"&tclsh:"invalid command+child process exits abn." shojaru Linux - Newbie 0 03-05-2009 05:23 AM
"Bad magic number on superblock" after recreating partition using fdisk djbob Linux - Software 4 11-28-2008 06:26 PM
error: Error for wireless request "Set Mode" (8B06) : invalid argument "roaming" penguin chick Linux - Wireless Networking 5 08-22-2008 02:16 PM
Partition problem windows not booting "Invalid disk error" julian_s Linux - Newbie 1 04-02-2004 10:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:32 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration