LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-07-2011, 08:43 AM   #1
harryhaller
Member
 
Registered: Sep 2004
Posts: 429

Rep: Reputation: Disabled
Are the programs in util-linux the same version as those in util-linux-ng?


I have just upgraded from 13.1 to 13.37. First of all, I would like to thank the Slackware team for their fantastic work - this was the first time that I have done an upgrade and it went really smoothly - so thanks a lot - it's much easier than doing a clean install!

I followed the instructions in UPGRADE.TXT, of course, and at the end it advises us to remove util-linux-ng after having checked that util-linux is correctly installed.

However when I ran removepkg for util-linux-ng, it brought messages that it could not remove the programs because they were referenced in another package. I assume that the "other" package is util-linux and that the programs are all the same version - even though some appear to have no version number.

I am just checking - I don't have a problem (yet). I'm sorry I can't paste the messages but I cannot easily reporduce the messages and, due to a quirk with mc/screen/root, the messages are lost.

Basically I just want to be reassured that everything is ok.. Ta.
 
Old 10-07-2011, 09:32 AM   #2
GazL
Senior Member
 
Registered: May 2008
Posts: 3,392

Rep: Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918Reputation: 918
It's just a consequence of upstream dropping the 'ng' suffix from their name. It's still the same package (13.37 will be a more recent version).
It's a pretty important package. If you'd done it wrong, you would know about it!
 
1 members found this post helpful.
Old 10-07-2011, 09:43 AM   #3
harryhaller
Member
 
Registered: Sep 2004
Posts: 429

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks - I just wanted to be sure - apart from losing boot messages when using the frame buffer terminal - everything is running very smoothly. Cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LFS version 6.5, chapter 6.19 util-linux-ng-2.16 lunatik3904 Linux From Scratch 1 05-18-2010 01:51 PM
LFS version 6.5, chapter 6.19 util-linux-ng-2.16 lunatik3904 Linux - Distributions 0 05-18-2010 12:21 PM
configuring util-linux-2.12r linuxcrazyguy Debian 2 04-09-2007 11:21 PM
java.util.*; in Linux? vmlinuz.gz Programming 3 04-05-2006 02:26 PM
Encrypted filesystems and util-linux thebell Linux - General 2 05-31-2004 10:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration